AVERTISMENT

Acest site folosește "biscuiti" pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul.
Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea biscuitilor*.

Translate

APRILIE 7.2




*DIN ISTORIA CRESTINA


   Oamenii acelor vremuri aveau părerea că lumea ajunsese la o asemenea degradare încât nimic nu mai putea salva situația decât intervenția divinității la scară cosmică, intervenție supranaturală făcută cu ajutorul unui trimis supranatural, MesiaFiul lui DumnezeuFiul omului, care va decide, în urma unei Judecăți finale cine va moșteni Împărăția, accentuându-se că acest lucru se va întâmpla ca urmare a dăruirii ei de către Dumnezeu, și nu a vreunor merite omenești.
    Împărăția lui Dumnezeu - numită și „Împărăția Cerurilor”, conform bisericilor creștine este un tărâm spiritual în care Dumnezeu va domni ca rege.
  Denumirea apare de mai multe ori în Noul Testament, fiind folosită pentru prima oară de Iisus Hristos. Si este considerată ca fiind tema centrală a predicării lui Hristos.
  Proclamarea Împărăției de către Isus avand un caracter mult mai cuprinzător, deși locurile în care Isus vorbește explicit despre Împărăție nu sunt numeroase, întreaga lui propovăduire și lucrare sunt marcate de această realitate dominantă.
  Oricum consensul literaturii teologice de azi este că Isus  considera Împărăția lui Dumnezeu drept un viitor eveniment/mișcare către o eshatologie etică fără sfârșit, si nu un spatiu apocaliptic.
*(Escatologia (scris și eshatologia, în limba greacă veche: εσχατολογία, cuvânt compus din τὰ ἔσχατα ta és-chata = "ultimele lucruri" și logos → -logie = "studiu", "învățătură" despre...) este o doctrină filosofică și teologică privind posibilitatea existenței individuale după moarte ("eshatologie individuală")* 

PUTEM SPUNE CA DESI ;


Iisus, n-a avut servitori, si totusi I se spunea Stapan .
N-a avut diploma, si totusi I se spună, Invatator.
N-a avut medicamente, si totusi I se spunea Vindecator.
N-a avut armata, si totusi se temeau de EL .
N-a castigat nici un razboi , si totusi a cucerit lumea .
N-a comis nici o crima, si totusi l-au rastignit .
A fost inmormantat , si totusi traieste si azi .


   Undeva in **istoria apropiata** s-a prezis totusi si sfarsitul lumii, mai exact undeva prin 1988, pe aproape, pentru ca dupa cum probabil se stie, acesta, **sfsrsitul lumii...asa cum o stim** s-a intamplat un an mai tarziu. :)))
    Un anume,**Lindsey cât și Whisenant** pornind de la ideea că smochinul din Biblie este un simbol al poporului lui Israel, iar după somnul de iarnă al smochinului (exodul lui Israel printre neamuri), smochinul va face din nou frunze (adică va deveni din nou un stat suveran, ceea ce s-a și întâmplat în 1948).
    În Biblie o generație durează 40 de ani, iar 1948+40=1988, acesta fiind unul din motivele pentru care ambii erau de părere ca sfârșitul lumii se va petrece precis/cel mai târziu în 1988.

    MAI EXACT AVEM


    Hal Lindsey a vestit sfârșitul lumii la sfârșitul anilor '80, într-o carte vândută în 28 de milioane de exemplare (cea mai citită carte din lume, după Biblie).
   Abia Edgar Whisenant, un **inginer de rachete de la NASA** a publicat o carte în care revela 88 de motive pentru care sfârșitul lumii se va petrece în 1988, în timpul sărbătorii evreiești de Roș Hașana.
    Recunoscand totusi că nu știa ziua și ora în care acest eveniment se va petrece, însă știa săptămâna în care se va petrece.
    După ce 1988 a trecut, a observat că primul deceniu al erei noastre a avut 9 ani în loc de 10, așa că a anunțat din nou sfârșitul lumii pentru 1989. *(asa da, cunoastem ce s-a intamplat in '89)*

    SAU CEVA SI MAI AMUZANT


Cand  William Miller (profetul care a produs nașterea Adventismului de Ziua a Șaptea) a vestit sfârșitul lumii între 21 martie 1843 și 21 martie 1844. După ce a trecut ultima dată, și-a revizuit calculele în baza calendarului evreu karait, anunțând sfârșitul lumii pentru 18 aprilie 1844Samuel S. Snow a preluat mesajul lui Miller, vestind sfârșitul lumii pe 22 octombrie 1844.
   *Cu acest prilej, mii de americani au renunțat la tot ce aveau, mergând pe ideea că deoarece vine sfârșitul lumii, ei vor fi ridicați în văzduh să-l întâmpine pe Domnul, așa că nu vor mai avea nevoie de bani, terenuri, case, etc.*


**mai multe detalii pe Wki la adresele**

1.     https://ro.wikipedia.org/wiki/Isus_cel_istoric  
2.     https://ro.orthodoxwiki.org/Iisus_Hristos
3.     http://www.descopera.org/viata-lui-isus/

Niciun comentariu: