Translate

joi, 15 octombrie 2015

USB Memory Stick Formatting-issues resolved




USB Memory Stick or Memory Card formatting:
Ce se intampla?
Cardul de memorie apare blocat la citire sau scriere.
Deci, nu putem scrie,citi sau nu putem copia de pe el.
Verificati daca nu are un svich (buton) de protectie pe undeva (in cazul cardurilor foto).Sau daca nu mai are butonul deloc lipeste peste gaura un pic de banda scotch.
Pentru USB flash drive (memorystk) problema se schimba.
Cum procedam?
Executam click pe Start (sau apasam pe tastatura butonul cu sigla windows),selectam din meniul deschis functia RUN,iar in caseta de cautare scriem,regedit,dupa care dam OK!
Inainte de asta executam salvarea ferestrei de registre intr-un fisier (backup/file) cu file > export, in cazul in care ceva merge rau,sa avem o copie.In fereastra aparuta executam click pe < HKEY_LOCAL_MACHINE > executam click pe semnul (+) din dreptul liniei,dupa care click pe (+) de la < SISTEM > , dupa care deschidem < Curent Control Set > dupa care < CONTROL > dupa care < Storage Device Policies > executam click dreapta pe < WriteProtect > dupa care din grila afisata selectam < Modify > , valoarea trebuie sa fie absenta sau 0, in sfarsit,inchidem editorul de registre.
In unele cazuri,USB Flash Drive,nu mai poate fi folosit deloc,4 USB memory card formatting,vom folosi
< HPUSBFW_2.2.3_MASTER > acest utilitar care va reda functionalitatea in intregime, este un program (utilitar) care executa doar formatting USB Flash Drive, este evident ca nu veti mai putea salva nimic de pe Stick,dar il veti putea utiliza in continuare.
Poate fi folosit cu aceleasi performante si programul "SD Formatter" = Linck Download
De stiut!
USB flash drive are o viata limitata,de pana la 100000 scrieri,dupa care ne putem astepta ca el sa cedeze (defect).Functia de < bad block management > dezactiveaza periodic celulele de memorie defecte pana cand acestea ajung sa depaseasca partea activa (scrisa) de memorie.In acest moment cu putin noroc (urmand pasii mentionati anterior) putem salva eventuale date importante.Daca nu ! < HPUSBFE_2.2.3_MASTER > va realiza formatarea (stergere_regenerare) chiar si atunci cand Windows nu o mai face..:)))
Mai nou formatarea cardurilor si flashurilor rapide nici nu este recomandata a se face cu formatarea sistemului de oparare Windows, se pare ca ca un bug* ( a se citi lipsa in soft ) a Windows OS poate face ca un flash de exemplu de 4G sa mai arate doar o valoare de putin peste 700M, caz in care recomand varianta cu SD Formatter. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

-Let me know, if you want out more details about what I wrote, or have something to say, leave a post in the comments box, !