Translate

sâmbătă, 25 februarie 2012

Contoare pasante-pentru gaze



Contoare pasante-pentru gaze,o noua excrocherie [pregatita minutios] si care ca si celelalte "contorizari"nu va rezolva nicidecum problema asociatiilor in ce priveste "rau platnici" din cauza carora zeci de asociatii sunt restantiere furnizorilor de ser"vicii" lucru care genereaza sistari periodice ale acestor ser"vicii". Sau altfel spus ai cam doare'n cot de ce primesc sau mai bine zis de ce nu primesc locatarii asociatiilor pentru ca "Partea lor" este pusa deoparte;adik salarii,prime grase...etc,pe care si le trag oricum din penalitati si "pierderi" care nu au alt rol decat acela de a le umple buzunarele cu semnatura [aprobare] din partea locatarilor [beneficiarilor].
Acest nou val de contorizare(dupa Apometre si Repartitoare de caldura) - va aduce profituri uriase firmelor ce executa lucrari de acest gen [dati clik pe sa descoperiti cat va fi factura per apartament la una bucata contor instalat fara eventuala schimbare a coloanei].
Considerentele şi argumentele în favoarea instalării lor vor, fi la fel de "obligatorii" si mai ales "necesare"ca si la primele două valuri de contorizare.Si mai trebuie mentionat ca aceste contoare ,dupa cum bine stim scapa "miros" adik gaze,pai ce facem ?stam cu geamul deschis ?! si pentru siguranta montam si un senzor de gaze,ajungand la pretul de instalare a unui contor fiscal deci pe casa scarii , cu contract individual,care permite si instalarea ulterioara a unei centrale prprii de apartament.
Deci!?; dacă instalaţi tineti cont de urmatoarele;
-pretul final este echivalentul facturii la gaze pe urmatorii cini ani sau mai mult la care se adauga si consumul nou facturat.Nu veti scapa de #pierderi# ca si in cazul apometrelor si calcul dubios ca si in cazul repartitoarelor de caldura de pe calorifere [pentru cine nu a aflat inca ;aceste repartitoare de caldura nu inregistreaza temperatura caloriferului ci diferenta de temperatura dintre calorifer si camera,pentru ca s-ar putea sa observati ca inregistreaza si cu caloriferul oprit,un punct sau doua pe zi,si sigur nu v-a spus nimeni inainte,dar ati semnat]
- Societăţile de distibuţie a gazelor recomandă doar separarea prin contor fiscal.
Metodologie de instalare si intretinere(au "EI" grija ca si in cazul celorlalte contoare sa platiti bine aer sub presiune,citirea,calculul si bine inteles verificarile periodice,pentru pasante la un an).
- Asociaţia de locatari/proprietari trebuie să hotărască şi să fie de acord cu această metodă de contorizare a consumului de gaze naturale prin montarea în bucatarie a unor aparate de măsură (asociatiile,[guvernate de primarii] "au hotarat deja" pe motivul celor care se incalzesc cu aragazul iarna).
- Se depunerea o cerere însoţită de tabelul semnat de "TOTI" proprietarii[a se citi ca nu ai obligatia legala ci ai fost pacalit], la registratura regiei de distribuţie a gazelor, pentru obţinerea acordului .
- În urma acestei solicitări serviciul specializat al distribuitorului de gaze, o va analiza si va transmite asociaţiei un aviz favorabil sau nefavorabil, în cazul în care nu sunt îndeplinite condiţiile tehnice pentru montarea lor în bucătării.
Dacă avizul este favorabil, asociaţia trebuie să ia legătura cu o firmă autorizată A.N.R.G.N. (A.N.R.E.) pentru a efectua această lucrare – de regulă aceasta este “gasită” înainte să depuneţi cerearea.



Firma va întocmi o documentaţie tehnică pe care o va depune la regia de distribuţie a gazelor, spre avizare.
După execuţia lucrării conform proiectului avizat, se va efectua obligatoriu proba de presiune [undeva la 200 Bar,de 10 ori mai mare] şi etanşeitate a instalaţiei unde este foarte posibil ca nu toate instalaţiile să treacă această probă datorită vechimii lor[ceea ce se si urmareste de fapt],deci costuri suplimentare pentru schimbarea coloanelor #invechite#, si cum ziceam se va ajunge la un #pret final# ce va trece usor de 1000.Ron.
Insa dacă şi această condiţie este îndeplinită se va trece la recepţia şi punerea în funcţiune a instalaţiei cu noile aparate de măsură montate.
Montarea acestor Contoare Pasante nu înseamna contracte noi intre locatarii blocului si furnizorul de gaze,acestea fiind considerata "o modernizare individuala" si "la cererea locatarilor" nu impusa de vre-o lege sau prevedere obligatorie "UE" asadar consumul se va factura în continuare pe contorul asociaţiei, independent de citirea contoarelor pasante (care se va face de către locatari, administrator sau cel care a făcut lucrarea şi a instalat contoarele,contra unei sume).

Deci,si ma repet, montarea Contoarelor Pasante nu va permite nici inchiderea gazelor pentru #răi platnici# sau #restanţieri#,nici montarea ulterioara a unei Centrale Termice de Apartament -

Cum ziceam;mai daţi nişte bani la instalare,citire si calcul consumului cu inevitabilele pierderi [a se citi profit la furnizor,regasit in salarii,prime,etc].

Explicatia detaliata a modului de calcul si facturarea consumului de gaze naturale_AICI !


B@zarPC - Pagina de Anunturi - IT.SH _ AICI !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

-Let me know, if you want out more details about what I wrote, or have something to say, leave a post in the comments box, !