Translate

joi, 20 iunie 2019

SOFISME

APARATUL BUGETAR SUPRADIMENSIONAT ȘI SUPERPLĂTIT SUFOCĂ ROMÂNIA.
DESTUL ESTE DESTUL !
TREBUIE URGENT RESTRUCTURAT, PĂSTRAȚI DOAR CEI COMPETENȚI ȘI CU ADEVĂRAT UTILI.
TREBUIE DISPONIBILIZAȚI TOȚI ACEI INUTILI ACIUIAȚI PRIN BIROURILE POLIȚIEI, TREBUIE REDUS NUMĂRUL NEJUSTIFICAT DE MARE DE FUNCȚIONARI DIN MINISTERE, DIN ADMINISTRAȚIILE LOCALE, DIN VĂMI ȘI ADMINISTRAȚIILE FISCALE, DE PESTE TOT ÎN SECTORUL BUGETAR.
CRED CĂ 1,4 MILIOANE DE BUGETARI ESTE MULT PREA MULT, IAR DACĂ SOCOTIM CĂ TREI SFERTURI DINTRE EI PLIMBĂ AER, ÎNȚELEGEM CĂ 350 000 - 400 000 DE BUGETARI SUNT ABSOLUT SUFICIENȚI.

FUNCȚIONARII DIN ADMINISTRAȚIE TREBUIE SĂ FIE EFICIENȚI, NU MULȚI !

STANDUP COMEDY - POLITIC



Situația actuală :


- cca. 3,6 milioane angajați în mediul privat
- cca. 1,4 milioane bugetari
- cca. 5 milioane pensionari.
Deci din veniturile realizate de 3,6 milioane de salariați productivi sunt susținuți 1,4 milioane bugetari (cu salarii medii de cca. 2,5 ori mai mari decât în mediul privat, peste 5 milioane de pensionari, șomerii și asistații sociali etc.
Judecați voi !
Situația nu poate continua, iar atunci când sistemul bugetar o să intre în incapacitate de plată a salariilor, mă gândesc că nimeni nu o să-i angajeze pe cei disponibilizați din sistem, în economia reală e nevoie de competență nu de pile, de oameni conștienți că pentru bani trebuie să ofere ceva în schimb, nu doar să semneze condica sau să roage un coleg să o facă în locul lui.

Leonard Chesca
18 iunie 2019


MAFIA POLITICĂ E ÎN CÂRDĂȘIE ȘI CU MULTINAȚIONALELE !


Această schemă e folosită de întreaga clasă politică.
Toți au copiii, nepoții, soțiile, amantele, cunoștințele strecurate prin diverse posturi din instituțiile publice, dar și private. Consiliile de administrație ale diferitelor firme cu capital de stat sunt de asenenea înțesate de astfel de personaje. Mulți dintre ei nici nu știu unde sunt birourile firmelor la care lucrează fictiv și de unde primesc lunar salarii cât cifra de afaceri ale multor IMM-uri din România.
De ce am spus și private ? Pentru că și "TESA" multinaționalelor care au activitate la noi sunt înțesate prin înțelegeri dubioase de aceași apripiați ai politicienilor. Mai mult, multe multinaționale, în baza unor înțelegeri dubioase, își trec importurile prin firme de apartanent ale acelorași băieți deștepți Doar hârtiile bineînțeles, dar odată cu asta și un procent din bani, recuperat ulterior de la clienți, normal.
Fă o probă, vezi etichetele fructelor importate cumpărate din supermarket. Toate apar importate de srl-ul "x" de la camera "y" dintr-o clădire de birouri situată în proximitatea unor zone de trafic vamal.
Păi cât de proști să fim ca să credem că Kaufland sau alt colos are nevoie de un s.r.l. ca să-și facă importurile ? Normal că tot ei se ocupă, doar că trec hârtiile prin acel s.r.l. , care-și trage "legal" un mic (mare) profit .
E, în schimbul acestor salarii plătite moca sau acestor profituri realizate de aceste firme intermediare, multinaționalele primesc tot felul de facilități. Nu controale, nu scandaluri mediatice, facilități la impozite și taxe, etc.
Adică în timp ce un SRL românesc cu un angajat plătește un impozit pe sediu de 10 ori mai mare decât la locuințe, multinaționalele sunt scutite de impozit pe sediu. Când mă gândesc la câți proști pun botul la "lupta" guvernanților cu multinaționalele ...
Că-i mai și votați de 30 de ani prin rotație, când pe ei, când tot ei cu altă mască ...


Leonard Chesca
26 mai 2019


Despre video :
Bugetarul X. O mărturie sinceră despre munca la stat - interviu Recorder
”Sistemul bugetar văzut din interior: „E ca un clan. Nu ești întrebat ce știi să faci, ci cu cine ești prieten“
Aparatul bugetar din România numără 1,4 milioane de angajați, împărțiți în două tabere. De o parte sunt amantele, verii, nepoții și lipitorii de afișe pe care partidele îi răspândesc prin instituții ca să-și mulțumească armata din teritoriu. Iar de cealaltă parte sunt funcționarii care duc greul și rămân pe poziții indiferent cine vine sau pleacă de la putere.
Cu toții sunt parte a unui sistem apatic și lipsit de eficiență, în care principala preocupare e să țină de locul acela călduț, cu salariu indexat în fiecare an, cu sporuri și cu weekend-uri prelungite.
Doar că uneori se întâmplă să te lovească un fel de revelație: îți moare tatăl în spital de la nosocomiale, îți vezi copilul crescând și te temi că în curând o să-ți pună întrebări, rămâi blocat pe drumuri înguste, gândindu-te la autostrada pe care ministerul în care lucrezi ar fi trebuit să o construiască. Și începi să te întrebi dacă mai vrei să faci parte din asta?
Tudor Biaciu are 40 de ani și pe ultimii 15 i-a petrecut prin agenții și ministere, ca funcționar public cu grad superior. În prezent e șef serviciu tehnic în Ministerul Dezvoltării, în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă. Nu e o ușă de biserică – a plecat și el cu portbagajul plin de cadouri când se apropiau Sărbătorile, a fost cercetat și de DNA și s-a autosuspendat până la clasarea dosarului -, dar iese în față cu autoritatea celui care cunoaște sistemul din interior: oameni care nu vin la serviciu și încasează salariu, sisteme informatice implementate cu milioane de euro, dar care nu funcționează, organigrame supraîncărcate pentru a face loc pilelor venite de la partid.
Biaciu le-a trăit pe toate, iar acum s-a hotărât să vorbească. Așa arată sistemul bugetar văzut din interior”.

Articolul se dovedește a fi un copy-past lamentabil, în schimb clipul video are ceva ...
Așa că pe speța lui Dragnea...99,99% din politic ar fi după gratii. Dacă ai trăit in România in ultimi 30 de ani, nu trebuie să mai citesti asta.

Oricum, riscâmd să mă repet, în timp ce tu citești in lume mor efectiv 3 copii de foame...pe scundă.

Sursa video : https://youtu.be/ChD26RBnS2k

Clik pe titlu!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

-Let me know, if you want out more details about what I wrote, or have something to say, leave a post in the comments box, !