Translate

sâmbătă, 31 martie 2018

NU CRED ➡📱🙈🙉🙊

Articolul original fiind în engleză, cam asta ar fi traducerea. 

 FBI reia încercările de a obține acces la datele private de pe telefoanele mobile MOSCOW (Sputnik) - Biroul Federal de Investigații și Departamentul de Justiție al SUA au reluat discuțiile privind posibilitățile tehnice legale de accesare a datelor criptate de pe telefoanele mobile și alte gadgeturi, a informat presa locală sâmbătă, citând surse.

 Angajații celor două agenții s-au întâlnit cu experți în securitatea informatică pentru a afla dacă este posibil să se instaleze programe care să permită autorităților americane să vizualizeze date criptate pe dispozitivele utilizatorilor, a raportat The New York Times.

 În urma discuțiilor, oficialii au ajuns la concluzia că un astfel de mecanism ar putea fi creat și a afirmat că nu va face smartphone-urile mai vulnerabile la hackeri. În același timp, membrii personalului DOJ și FBI negociază cu alte departamente posibilitatea de a solicita Congresului să adopte o legislație care să permită serviciilor de informații să colecteze date criptate de pe dispozitivele mobile.

 După declarațiile făcute de fostul antreprenor al Agenției Naționale de Securitate din SUA (NSA) Edward Snowden, care a dezvăluit o serie de programe de supraveghere din SUA în 2013 și a fost forțat să părăsească Statele Unite, conflictul a crescut între FBI și alte departamente guvernamentale americane privind utilizarea de criptare a datelor pe dispozitive mobile. În 2016, giganți IT, cum ar fi Google, Facebook, Apple și Microsoft, au depus procese solicitând dreptul de a notifica clienții dacă accesul la e-mailurile lor a fost dat terților, inclusiv agențiilor de informații americane.

 Potrivit rapoartelor mass-media, lupta împotriva tehnologiei de criptare pe dispozitive mobile a fost una dintre prioritățile fostului director al FBI, James Comey, care a fost demis de președintele american Donald Trump în mai 2017.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

-Let me know, if you want out more details about what I wrote, or have something to say, leave a post in the comments box, !