AVERTISMENT

Acest site folosește "biscuiti" pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul.
Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea biscuitilor*.

Translate

ASISTENTA SOCIALA vs ASISTATI SOCIALI

  De la bun inceput subliniez ca articolul se doreste a fi nu mai mult decat un "RECAP" ce se defineste in traducere libera printr-o repetare "de facto" a unei situatii ( subiect ) deja existenta dar insuficient aprofundata ca si complexitate, sau aspect.

  PROLOG


  Un om aplecat pe marginea unei gropi, intindea mana sa scoata un pisic, nefericit, ce cazuse din "ce motive", de cate ori ajungea sa-l prinda acesta se zburlea si il zgaria, ferindu-se.
   Intamplator, un trecator, observa situatia si il intreaba;
- De ce te chinui sa-l scoti, nu vezi ca e salbatic?
la care omul raspunde;
-El,...da, EU, nu!

  Altfel spus, undeva pe "drumul" dintre realitate si adevar, anumite amanunte nu se fac simtite, ceea ce de la sine creaza, persuasiv, o subtila manipulare (pleonasm de fond )_(sau de opinie ) subliminala.
  Cu toate ca multi nu vor inghiti* asta, pensia de stat, este o forma de "asistenta sociala", in aceeasi categorie se incadreaza si alocatia pentru copii, bonurile de masa ( cu toate extensiile existente, voucere, decontari...etc.. ) ; ca se enunt doar cateva aspecte sunt trecute de regula cu vederea.
  Din cele enuntate inainte excludem cazurile "nesimtite", vorbim de acele pensii mici, ce nu pot face obiectul unui trai peste limita saraciei, insa indemnizatia de crestere a copilului ar trebui sa se constituie intr-un subiect public ( fiind procentuala_no comment! ) .

 DE UNDE


  În general, termenul de asistat social este folosit cu prea multă generozitate, pentru a pune la colț categorii întregi de oameni care, uneori, în timpul vieții lor, sunt mai puțin norocoși.   
   Nu contează dacă ei au muncit, muncesc sau vor mai munci.
  Faptul că, într-un anumit moment, primesc un oricât de mic ajutor de la stat îi transformă în ținta disprețului suveran al unei mase de oameni care judecă fără a gândi și fără a cumpăni, care dă sentințe fără a asculta probatorii și care urăște visceral fără a avea, de fapt, motiv.

Sau citeste aici CONTINUAREAhttp://www.catavencii.ro/cei-mai-revoltati-dintre-asistati/   La adresa urmatoare gasim interpretarea reala a termenului de Asistat Social, pe intelesul tuturor, alaturi de mai putin vehiculatul termen de "Protectie Sociala", daca esti un cocotat* al puterii, arogant si lipsit de bun simt, renunta si cauta alta lectura, eventual cum sa vinzi tara sub acoperirea sintagmei "Investitori Straini". :P
 Link: https://dreptmd.wordpress.com/cursuri-universitare/dreptul-protectiei-sociale/notiuni-introductive-privind-protectia-sociala/ 

  Asadar daca nu esti cocotat pe vre_o functie si nu ai o protectie de gen "relatii, nepotism sau oligarhica, faptul ca muncesti la privat pe o retributie de mizerie ( sau cum se obisnuieste in program "PartyTime", ca n'are saracu de unde sa dea si la stat si salarii )   te poate cu usurinta arunca in zona asistatilor social, multi cunosc aspectul si obtin transport gratuit pentru copii scolari, sau scaderea impozitului pe venit (unde din nou angajatii se lovesc de un "ZID") de parca ar da de la ei, deci se fac magarii* dar se manipuleaza prin "media" ca lumea nu vrea sa munceasca.

  Oficial se vehiculeaza un 17% din PIB pe asistenta sociala, ONG'urile sunt de alta parere, procentul nu depaseste 1% si mai afirma ca o treime din suma o constituie fondurile necesare functionarii acestei structuri ( pe cine sa mai crezi?! ) .
    Legile si cum functioneaza acest "aparat" de stat, ramane sa vezi si singur, ideea este ca ; mai devreme sau mai tarziu* "vei vedea si tu" ca viata nu "noi" o complicam, ci "EI" .


Trimiteți un comentariu

Persoane Din Cercurile Google+