Translate

miercuri, 14 octombrie 2015

TOAMNA ISTORICA

  INTRO...


 
  Am considerat nepotrivita folosirea unui titlu expllicit pentru acest articol, in principiu, pentru simplul fapt ca in el voi agrega o serie de pagini web, cu o tema specifica, insa pe care nici macar nu le voi extinde prin comentarii ci voi exprima eventual unele pareri, cat mai firesti cu putinta incercand sa nu alterez sub nici un aspect sau forma ( de exprimare ) continutl, vizibil, atent* documentat.
  Pentru cine doreste sa intre in detalii mentionez ca tematica generala* a acestor pagini este istoria noastra, insa privita prin ochii obiectivi ale unor persoane (in unele cazuri sub pseudonim) in cunostinta de cauza*.
  Gandindu-ma, in acelasi timp, la cate doctorate s-au dat pe teorii nascute din obedienta unora ce au preferat anonimatului, recunoasterea istoriei trunchiate de interese straine neamului, nu pot sa nu remarc necesitatea studiului aprofundat.
  Nu stiu cine ai caracteriza ca pe niste fripturisti sau farfuristi, dispusi, fara nici o remuscare, la orice* compromis, chiar si istoric. ( bravo! ) Batalia pe ciolan* se da de cand lumea, cine sa-i judece!? Ei pe ei, ar fi un paradox.

  ALTFEL SPUS


  Paginile lecturate mi-au trezit interesul prin simplul fapt ca lipsesc cu desavarsire din masmedia noastra, sau alte forme de promovare agreate, atat politic dar mai ales academic.
  Asadar simpla acceptare nu poate fi suficienta la fel cum nici inclinarea balantei catre partea evidentei directe nu are sorti de izbanda, ci doar un cumul de date din cat mai multe surse ce ofera si posibilitatea verificarii autenticitatii.
  Si cum istoria scrisa* prezinta in cele mai multe dintre cazuri daca nu chiar in mod constant o atare situatie de moment, ca si punct de pornire, imbracata si machiata (a se citi trunchiata*) dupa o anume nevoie, stabilita de regula de cel ce o finanteaza*, regula simplei lecturari nu va avea sorti de izbanda in aflarea unui raspuns minune* al nu stiu carei teorii.
  Inarmati cu rabdare accesam cateva surse diferite (cu acelasi subiect) si purcedem la o lecturare ceva mai complexa, ce va putea arata cam asa;
(portiunile de text evidentiate* reprezinta legaturi catre paginile sursa).
 - Se acceseaza ceteva surse (simultan).
 -Se stabileste in linii mari contextul subiectului studiat.
(a se intelege, imprejurarea ce a dus la acea formulare, in timp si spatiu)
 -Se stabileste gradul de corespondenta si autenticitate ai autorilor surselor folosite.
 -Se stabileste apartenenta (motivatia) surselor folosite.
 -Se face o suprapunere de idei contextuala, a subiectelor lecturate.
 -Se trece la centralizarea ideii prin simplificare matematica.
(se exclud toate partile antagonice sau fara corespondent, unele au comentarii)
 -Se formuleaza de sine statator ideea ramasa.
 -In acest moment se imbina ideea rezultata cu alegoria socioculturala a momentului descris.
(nivel de civilizatie real, mod de trai, organizari sociale si tot felul de chestii de genul, menite sa creeze o imagine* cat mai realistica a relatarii istorice cercetate, influenele geopolitice* si de regim joaca un rol esential).
 -Ne acordam un timp de gandire, timp in care adaugam, eliminam si iar adaugam si iar eliminam din elementele constitutive pana consideram finisata ideea ce reiese ca si raspuns.
  Bagajul de cunostinte are si el un cuvant de spus, asa ca vor trebui sa treaca si cativa ani pana sa poti la randul tau sa formulezi in principiu, opinii pe tema si asta se datoreaza faptului ca vei cumula in continuare, chiar si inconstient, informatii ce vor putea modifica balata rezultatului. Perioada in care; "Daca tacea filozof ramanea" poarta in limbaj tehnic denumirea de stagiatura, Daca totusi, consideri ca nu se va putea intampla acest lucru, fara suparare, nu ai discernamant ( termen tehnic = naiv/orgolios, popular =.....).
( La pagina citate celebre te vei simti in largul tau? NU UITA SA DISTRIBUI ! )
 

   LOGO


  "Uneori se poate sa nu vezi padurea de copaci!"
Si cum toate padurile au uscaturi chiar daca o vezi si intri in ea* cu greu vei razbi!
Asa ca mai bine stai la lumina, eventual la lumina veiozei* citind o carte!.........
un Ebook un PDF un Blog, ceva de unde tot esi mai in castig.....


articol facut la plictiseala, poate fi tratat ca un pamflet istoric, sau nu....sursa!