Translate

miercuri, 30 septembrie 2015

LG WEBOS 2.0 Smart Tv 32LF630V - SPECIFICATII

 In completarea articolului "CU TELEVIZORUL PE NET" in acest articol voi da cateva specificati ceva mai detaliate privind aspect/functii si configuratie hardware.






 Seria LF630V reprezinta gama de televizoare LG Smart Tv Full HD fara 3D.
 Televizoarele utilizeaza un chipset M14+ [TruMotion 100Hz] , construit pe un procesor ARM A9 1.0Ghz dual core, cu 1.5GB RAM.
 Displayul este de tip Direct LED , cu o rata de refresh de 50Hz si TruMotion la 100Hz.Sistemul audio este unul "standard": 2 x 5Wsi include o serie de filtre accesibile din setari.
 Se poate conecta la reteaua locala / internet atat prin LAN cat si Wireless, avand integrat un modul wireless dual band, adica, conectarea se poate face atat in banda de 2.4Ghz cat si in cea de 5GHz.

 CONECTIVITATE


TV-ul este prevazut cu doi conectori pentru semnal Satelit sau Cablu/Antena.
Este dotat cu tunere digitale de tip DVB-S, DVB-C si DVB-T2 si tuner analogic.
Bineinteles, nu lipseste slot-ul pentru CAM CARD in standard CI+ , deci are CI+, unde de regula se cupleaza moddulul de decodare cu card ex: RCS-RDS pentru pachete suplimentare (platite).
A devenit un "standard" dotarea la acest nivel cu 3 porturi USB 2.0 care pot fi utilizate pentru conectarea unui HDD extern pentru redarea de fisiere multimedia sau inregistrarea emisiunilor digitale DTV pe HDD
Deasemenea gasim pe lateral si 3 porturi HDMI 1.4, din care unul prevazut cu ARC (Audio Return Channel).
Deasemenea, nelipsitii conectori analogic SCART si video-component.
 Pe partea audio avem iesire optica digitala cu DTS passthrough (s-ar zice ca aici pot fi conectate un anume tip de casti wireless) si bineinteles, iesire audio analogica RCA si pentru casti.
 Reamintesc, dotarea cu port LAN si adaptor integrat wireless dual band.

 ACCESORI


 Practic, singurul "accesoriu" este telecomanda standard din dotare. Sa nu va asteptati la Magic Remote la nici un model din seria LF6 .
TV-ul este compatibil cu Magic Remote, dar aceasta nu este inclusa in pachet. (magic remote contine si microfonul pentru comenzi vocale, caruia imi place sa_l numesc ciripitorul.
Nu este o tragedie...aveti mai multe alternative in acest sens:
- un simplu mouse wireless
- aplicatia "LG TV Smart Share" pe telefoanele cu android, disponibila in Play Market.
- daca doriti, se poate achizitiona separat telecomanda Magic Remote LG AN MR600, pentru functia de comanda vocala si mauce ( prin simpla miscare a telecomenzii fara sa accesam din sageti ca in cazul telecomenzii standard.
-aplicatia LG SMART SHARE este utila in cazul in care doriti sa redati fisiere media/poze de pe un dispozitiv mobil prin WIFI direct* pe Tv.
-webcam ( dasemeni optional, din modelele recomandate de producator )

 IMPRESII


  Timpul de pornire este de 2-3 secunde (reclama de marketing, in realitate devine functional dupa 30 secunde), dupa care TV-ul este complet functional. Accesul la setari este mai rapid dar exista un mic lag.
  Consum redus de energie, circa 25w-30w in regim ECO (aici trebuie umblat la seterile economizorului = maxim, seara sunt OK, ziua se traduce printr-o luminozitate scazuta).
  Telecomanda bine organizata si universala in acelasi timp, poate recunoaste si alte dispozitive gen DVD Player extern. Unele functii se pot accesa doar din telecomanda, pe web este neaparat sa avati un mauce wifi, altfel viteza de deplasare a curdorului va scoate peri albi.

  Imagine clara, in DTV trebuiesc activate subtitrarile altfel nu apar. In acest punct intervine o variabila, subtitrile tin cont de limba canalului, deci la canal in Italiana alegem limba Italiana si la subtitrare limba romana. (uneori nu merge).
  Pentru subtitrarile filmelor de pe un eventual HDD extern, trebuie avut mare grija ca aceasta sa fie scrisa identic cu filmul diferenta facnd-o doar extensia, avi_pentru filme si srt sau sub pentru subtitrari.
  Contrast si culori perfecte, chiar prea multe optiuni de setare care intr-un final conduc la ceea ce ni se pare bun. Ar fi fost mai simplu sa gasesti un meniu cu presetari de genul zi seara economic.
  Cam la o luna primesti primul upgrade, unde apare posibilitatea PiP Tv in timpul navigarii pe web, zoom pagina web ( adevarul este ca la asa un ecran G+, spre exemplu, aparea ca un carnat pe mijloc ).
  Cred ca cei de la "Googu" mi-au citit articolul ca au schimbat intre timp aspectul si functiile G+, optimizand_ule pentru Web OS 2.0 sa nu mai dai zoom :))))


  Aspect exterior simplu si placut si slim (subtire) in acelasi timp ( imaginea de mai sus, zici ca e tableta ).
  Lista de canale Live Menu se incarca destul de repede.
  Aplicatia "My programmes" este foarte utila.
  Accesul facil dintr-un singur buton "Q.MENU" la setari.
  Functia "Back" din telecomanda si ultimile functii accesate, deasemeni utile .



  CONTRA





 Ciripitorul* si bugul din HbbTV.
 La care putem pune si lipsa Ghidului Tv in DTV, cu exceptia AXN si Tv HD, asa ca doar pe aceste canale se poate folosi functia de inregistrere programata (Shift Tv).
 Ar mai fi si lipsa - "Copy Past" si "salveaza" pe web, de unde lipsa posibilitatii de a "Past_a" un link sau a deschiderii unor documente tip pdf, txt, word...... etc.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

-Let me know, if you want out more details about what I wrote, or have something to say, leave a post in the comments box, !