Translate

miercuri, 14 octombrie 2015

ANDROID ws WINDOWS 10

  Este foarte posibil ca alti ochi* sa vada altceva, inse eu nu pot trece cu vederea unele lucruri prea evidente.
  In ultima perioada am asistat cu totii la promovarea deosebit de agresiva a Windows 10. Pe mine acest lucru m-a dus cu gandul la aparitia dispozitivelor cu Android. Timida, intr-o prima faza dar dupa ce au reusit sa scoata din joc dispozitivele cu Simbian, evolutia* nu s-a mai oprit, devenind exponentiala.
 In acest moment ceva s-a aprins in mintea mea.

 Android_Google_servicii_gratis !?!?

 Nu se poate, nimic nu e gratis si astfel tragand un fel de linie imaginara si socotind cat de cat la cald* am descoperit ca aceste dispozitive au fost gandite sa colecteze date de confidentialitate ale utilizatorului prin rapoarte de utilizare, aplicatiile Google fiind preinstalate si toate la un loc au acces la tot ce misca. Altfel spus de ce nu ai lasata sansa liberului albitru sa dezinstalezi ce crezi ca nu folosesti (ei de ce!?).
 Cand au mai aparut si statistici in care se specifica nivelul de informatii colectate de FaceBook si care se zicea ca este de sute de ori mai mare decat cel strans de institutiile abilitate*.



 Normal ca am inceput sa caut orce posibilitate prin care poate fi identificata/testata confidentialitatea cu ajutorul functiilor unui antivirus si a unei aplicatii Bitdefender pe care le-am gasit cum este si normal tot in Google Play Store. Se pare ca am mai facut un articol cu aceasta tema asa ca nu mai intru in detalii (poze). Insa in acest articol adaug si nemultumirea utilizatorilor de Windows 10, care facand Upgrade gratis* de la versiuni anterioare s-au trezit ca dispozitivele mai au si servicii de care nu este neaparata nevoie*.



 Si din nou, gratis nu exista, deci urmand calea Google au implementat si ei cate ceva care sa ridice nivelul serviciilor la noile standarde*.
 Concluzionez prin a crede ca dispozitivele noastre cele de mare trebuinta* si nelipsite din cotidian nu sunt nimic altceva (a se citi; s-au transformat in) decat destoinicii soldati din armata "Big Brother".
 Daca la acestea mai adaugam si baietii destepti ce au lasat pe multi fara bani, sincer nu inteleg naivitatea oamenilor, legata bineinteles de acest aspect.

   -just my opinion!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

-Let me know, if you want out more details about what I wrote, or have something to say, leave a post in the comments box, !