Translate

vineri, 17 mai 2019

STAREA EMOTIONALA vs MOTIVATIE




  Motivatia interioara este definitia scurta a simplitatii, insa hazardul exterior, societatea in care convietuiesti, este cel ce iti va determina comportamentul si implicit va alimenta continu stresul* cauzat de neimplinirile visurilor, care la randul lor vor delimita exponential frustarea ( dupa caz )  acestui existentialism precar, dictat/inoculat in care esti #obligat sa traiesti.
  Disocierile intamplatoare nu pot fi ( in acest caz ) decat rezultatul unui comportament mimat al prezentei educatiei parientale ( alaturi de practicile religioase impuse de ascendenti ) sau cum i se mai spune, cei sapte ani de acasa. Care si acestia se restrang simtitor de la an la an tocmai pentru a fi evitate eventualele contradictii* de "political correctness"si alte teorii legate de incluziuni sociale si mai nou teorii legate despre cum ar trebui sa arate o familie moderna, unde prin tot felul de artificii* sociale cu trimitere directa la invatamantul obligatoriu ce a ajuns de tot "kk-tu"........ se ajuge la acel compromis unde "kk-tu" vei deveni sursa profitului garantat si de regula neasumat.

DE CE TU ESTI SURSA


  Pai,PIB'ul ce oricum la noi se redistribuie atent tot pe zona capitalului intr-un procent jenant de consistent, iar in buzunarul celui ce la creat, prea putin, sunt vehiculate procente de 30% in buzunarele contribuabililor si 70% inapoi in capital... deci..... PIB'ul este acel TVA, adica taxa pe valoare adaugata, si pe care o platesti ori de cate ori faci o activitate comerciala, cumperi vinzi negustor te numesti, este in fapt una si acelasi cu societatea de consum.
  Daca prin absurd nimeni nu ar mai cumpara nimic economia mondiala ar dispare, insa mecanismele economice sunt astfel gandite incat acest lucru sa nu se poata intampla.
 
SA REVENIM LA OILE NOASTRE

   Sun suficiente studii care arata ca formarea constiintei se face undeva in primii ani de viata, iar aceasta se face responsabila de viitoarele conceptii/perceptii creand astfel redundanta  manifestarilor "propriei vointe" ulterioare obtinerii certificatului de sclav ( in acest punct a aparut votul ca forma de alegere* personala sau cum i se mai atribuie; liberul alb-i-tru, "etimological corect"  dar cam fara acoperire*).
  Liberul albitru devine astfel doar forma prin care poti alege dintr-un "tot" doar ceea ce ti se ofera, si nu din ceea ce probabil ai fi tentat sa consideri ca si corect si chiar exista cu subiect si predicat, ca de fap nici nu poti considera pentru ca din start "regula jocului" niciodata nu va fi stabilita de jucatori, acea masa amorfa de vietuitoare cu pretentie de catateni egali ( din nastere) in principiu, ci de cei ce au inventat* jocul.
  In acest punct incepe sa se distinga clar doua cai pe care le-ai urmat fara ca macar sa-ti dea prin cap, aspectul subliminal dar suficient de vizibil, ce urmeaza sati determine actiunile cognitive ulterioare. Bine, si de perceptie.

ASADAR AVEM

  O cale educationala, incarcata de inutil existential si suficient de alambicata, impusa practic de progresul subordonat nevoilor* lor.
  Si una de invatamant, unde prin arta manipularii controlate atent ( cum aminteam dupa nevoile lor ) vei fi transformat intr-un executant, injectat, dominat de frica nesigurantei zilei de maine si implicit de imaginea saraciei ( sărăcia poate fi atât materială dar și de percepție ) în care trăim, cea care este in fapt si regula constrangerii* prin care obedient, tot restul vietii,  vei pupa mana calaului*.
   
  Ceea ce a devenit vizibil pentru multi de la o vreme, teoria evolutiei emergente, este in fapt tot o justificare a capitalismului incoerent, 
( lipsit de orice perspectivă socială firească ) însă categoric flasc dar absolut.
 I.L.Caragiale - discursul lui Farfuridi de la intalnirea publica  :)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

-Let me know, if you want out more details about what I wrote, or have something to say, leave a post in the comments box, !