Translate

miercuri, 18 octombrie 2017

PANACEEA SI HYGEEA vs ESCULAP

  CATRE CITITOR


 Panaceea si Hygeea, ficele lui Asklepios, care la greci era zeul medicinei si al vindecarii ( la romani, el se numea Esculap ) abordau in mod diferit sanatatea umana. Panaceea voia sa ajute oamenii prin descoperirea unei potiuni miraculoase, care sa vindece toate bolile. Oamenii nu au nevoie sa invete nimic despre bolile lor. este suficient sa fie constienti de starea lor si sa inteleaga mecanismul, "este suficienta preocuparea mea" spunea Higeea ( al carei nume este originea cuvantului igiena )



 Era interesata mai mult de prevenirea bolilor si de mentinerea starii de buna sanatate, incercand sa le explice oamenilor ca bolile sunt o reflectare a stilului lor nesanatos de viata. Ea ai sfatuia pe oameni sa observe natura si sa invete de la ea, traind in armonie cu ea.
  Fiecare dintre cele doua surori credea ca ea are dreptate, asa ca s-au despartit, una in cautarea unui medicament miraculos ( cee"a ce s-a transformat in medicina de azi ) care sa vindece orice, iar cealalta pornind in lunga ei misiune de ai invata pe oameni principiile unei vieti sanatoase.
  Cand nu ne simtim bine si ne plangem de inima, de stomac sau de articulatii, avem tendinta sa ne gandim la cauze exterioare. De obicei avrm tendinta sa dam vina pe un factor exterior, si ne pricepem de minune sa ascunde/motiva  propria ignoranta in ceea ce priveste principiile unui stil de viata sanatos. Nu este usor sa recunosti ca adevarata cauza esti tu.
 Noi insine suntem raspunzatori pentru bolile si imbatranirea prematura. Ducem o viata nesanatoasa, scazand energia vitala a organismului, ce in final se traduca prin suferinte si imbatranire.
  Este verificat ca, intelegerea modului in care evolueaza o boala, cauzele reale ce duc la instalarea ei, si modul real in care reactioneaza organismul, duc intr-un final la singurul mod necesar de implicare, doar dupa ce am constientizat excesele ce au condus la o viata nesanatoasa si implicit la instalarea unei suferinte.  

    IN INCHEIERE


  Detalii ce sustin ideea acestui articol gasiti citind: Mikhail Tombak-Vindecarea Bolilor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

-Let me know, if you want out more details about what I wrote, or have something to say, leave a post in the comments box, !