Translate

sâmbătă, 9 noiembrie 2019

TEHNOLOGIA 5G UN VIITOR PREVIZIBIL

  Avem deja parte de dezbateri, pro sau contra de ceva vreme însă parcă nimic nu încearcă să aducă discuția pe făgașul unei intuiții logice, legate cel puțin de stadiul tehnologic în care a ajuns omenirea, cam odată cu noile nevoi legate de concepte și mod de viață vs gestionarea resurselor globale după cerințe și la un nivel fără precedent în istoria omenirii.

  Se vehiculează tot felul de scenarii care mai de care oculte și fără corespondent în plan existențial doar că toate se rezumă la simple divagații fără acoperire, cei indreptățiți să comenteze ori nu au fost îndeajuns de motivați ori nu fac încă legatura, această temă fiind oarecum interdisciplinară și unde în zilele noastre abia quantica încearcă să facă o suprapunere, cei drept, timidă, între știință și existențialismul propriu zis, unde religiile se pare că însumate, sunt un preconcept educațional* greu de depașit.

(în joc fiind și multe interese, vădit, materiale).

  




  UNDE SE POATE AJUNGE

  Până una alta nicăieri, reticența inițială la schimbarile radicale, mai ales a acelor schimbări neîmbrățișate și de religii fac ca trecerea să se facă tacit, puțin câte puțin, lungind perioada de tranziție si evident, ducând beneficiile acestor modificări de paradigmă într-o zonă ce la rândul ei trebuie să fie delimitată dar în același timp acoperită de sintagma celei mai bune opțiuni.

  Ceea ce probabil s-a observat, majoritatea marilor descoperiri s-au petrecut într-o strînsă legatura cu instituțiile guvernamentale și abia după s-a ajuns cumva la implementarea în zona civilă*.

  Este clar că într-un simplu articol nu pot fi exemplificate studii ce au stat la baza multor strategii guvernamentale însă legat de tehnologia 5G nu rămâne de spus decât, fapt confirmat și recunoscut deasameni, că aceasta vine din aceiași zonă.
  
  În sprijinul celor scrise vin cu o mică completare, comunicația de orice natură a reprezentat factorul decisiv în numeroase situații, așadar segmentul comunicațiilor se încadrează de aceiași parte, facând subiectul tehnologiilor necesare*.

  Iată un exemplu de care majoritatea a auzit și anume, mașinile autonome (fără șofer) ce prin tehnologia ce o reprezintă au depășit cu mult zona S.F. de unde sintagma de autovehicol* capătă adevărata semnificație.
  Astfel comunicarea acestor vehicole cu servere dedicate* la viteze instant caz in care informații utile despre traficul din zonă și câte altele elimină cel puțin teoretic orice eroare, inteligența artificială fiind ajutată practic de realitate, aceasta fiind accesată instant, ajunge să depășească orice interferență umană, subiectivă, dar mai ales lentă și aflată oricum în imposibilitatea practică de a acoperi acest serviciu la nivel planetar.  

    MAI DEPARTE


  În lume se cheltuie zilnic sume enorme pentru a se tipării/fabrica monezi regionale, acei bani.
  Ce s-ar putea face în acest sens, păi să zicem că deja obișnuitele camere de supraveghere ajutate* de un program (deja existent și acesta) ar ști cine ești in momentul în care cumperi ceva sau calătorești sau ai nevoie de o ingrijire medicală...bla...bla...bla. 
  Bine înțeles, având un cont valabil* de unde să ți se tragă contra valoarea serviciului.

  Acesta, după părerea mea fiind ceva deosebit de simplu, trecem la agenda zilnica, personală și confidențială* unde inteligența artificială ajutată de perifericele personale gen telefon inteligent (a, începe să se lege?) frigider inteligent* (mai puțin cunoscut, ca de altfel toată seria de dispozitive AI)
vei fi atenționat din timp de ce-ți lipseste coroborat cu un serviciu de distribuție la domiciliu ce are acces la agenda/programul zilnic te  va aștepte la ușă cu sacoșa de cumpărături ce ți-ar fi luat din prețiosul timp.

  Sau să zicem că caști gura prin târg când un robot stradal* îți amintește că peste puțin timp trebuie să faci nush ce, sau să fii în nush ce loc, bravo, nu mai ai scuze că să vezi că am uitat...bla...bla...bla

  Cel mai tare ar fi când ajungi înt-un spital, de la intrare să fii identificat, te așezi pe un scaun autonom* și te trezești direct in cabinetul medical unde nu neapărat trebuie să interacționezi cu un medic, ci pur și simplu inteligența artificială conectată la acest cbinet și bineînțeles având toate cunoștințele necesare (având acces la o bază de date specializată) te rezolvă cât ai zice pește.

  Sau ajungi acasă unde o cameră te identifică ca fiind proprietarul locuinței și iți deschide ușa, la propriu, aceasta neavând nici măcar clanță, iți aprinde lumina, te invită la o cafea după care te anunță că masa este pregătită, dute bă...

  Însă cel mai tare ar fi atunci când te afli într-un loc străin*, țară, oraș, și dorești oarece informații, nimic mai simplu, o pereche de ochelari cu interfață grafică #VR îți va afișa instant toate amanuntele legate de zonă, obiective din zonă, ba chiar îți aduce un vehicol autonom care te va duce exact acolo unde îi ceri, inteligența artificială îți va comanda un prânz la o locație cât mai apropriată și tot odată îți va reține și un loc la un hotel, cam SF.

  În fapt am fost frăgeziți de mult, doar că nu am dat importanță, un bec se poate aprinde și singur în prezența ta, telefonului poți să-i comanzi și verbal anumite funcții/căutări, te anunță când ai mesaj iar dacă îți programezi calendarul îți poate aminti și altele, a? sună cunoscut?
  
  Dacă mă întrebi pe mine, toate astea s-au întâmplat deja, locul* nu mai trebuie decât să fie perceput.

  Așadar oculții sunt cei ce vor avea de pierdut, șpăgarii în primul rând (aici lista este destul de mare) și pentru început suficientă. 

  CIREAȘA DE PE TORT


    Undele electro magnetice, de facto, ne înconjoară chiar dinaintea apariției lor ca și tehnologii.
  Să mă fac înțeles, lumina spectrului vizibil este o emisie electromagnetică, inclusiv cea solară.
    Mai nou* orice dispozitiv electocasnic generează câmp electro magnetic, chiar și numai instalația electrică, a, ce zici?

   (articol facut la repezeală*, pentru detalii confruntă-te cu inteligența artificială, caută pe Google)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

-Let me know, if you want out more details about what I wrote, or have something to say, leave a post in the comments box, !