Translate

sâmbătă, 21 aprilie 2018

CUANTUM IS YOUR MIND




Este adevărat, atunci când intri într-o stare "alterată" a conștiinței cu ajutorul unor substanțe chimice sau vegetale? Animalele sunt constiente? În timp ce credeți că această enigmă de bază a conștiinței noastre de sine ar fi în prim-planul anchetei științifice, știința nu are încă răspunsuri puternice la aceste întrebări. O modalitate de a gândi la conștiință este să-l concepeți ca un produs secundar al numeroaselor calcule care se întâmplă în creierul vostru.

 Teoria integrată a informațiilor , creată de neurologul Giulio Tononi de la Universitatea din Wisconsin-Madison, propune ca experiența conștientă să fie o integrare a unei mari cantități de informații care vine în creierul nostru și că această experiență este ireductibilă. Creierul îți interconectează o rețea sofisticată de informații din inputurile senzoriale și cognitive. 

 Teoria globală a spațiului de lucru a conștiinței, dezvoltată de Bernard Baars, neurolog de la Institutul de Neuroștiințe din La Jolla, California, spune că poate conștiința este pur și simplu actul de difuzare a informațiilor în jurul creierului dintr-o bancă de memorie. Dar există unii care cred că încercările noastre de a înțelege natura conștiinței prin neuroștiință sunt sortite eșecului, cu excepția mecanicii cuantice. 

  Universul de renume Universitatea din Oxford, fizicianul matematic Sir Roger Penrose , pentru unul, crede că conștiința are originile cuantice. Împreună cu anestezistul remarcat  Stuart Hammerof f, care învață la Universitatea din Arizona, Penrose a venit cu teoria reducerii obiectivului orchestrat al minții. Teoria este oarecum neobișnuită, dar nu poate fi respinsă cu ușurință, având în vedere că Roger Penrose este privit de mulți ca fiind unul dintre cei mai străluciți oameni ai lumii pentru contribuțiile sale în cosmologie și relativitate generală. El este cunoscut și pentru lucrarea sa câștigătoare cu Stephen Hawking în găuri negre. 

  Fizicianul Lee Smolin a remarcat odată că Penrose este "unul dintre puținii oameni pe care i-am întâlnit în viața mea care, fără rezerve, eu numesc un geniu". Sir Roger Penrose în 2011.
  
 Penrose crede că conștiința nu este computațională. Conștientizarea noastră nu este doar un produs mecanic, ca ceva pe care îl puteți face o mașină. Și pentru a înțelege conștiința, trebuie să revoluționăm înțelegerea noastră a lumii fizice. În special, Penrose crede că răspunsul la conștiință ar putea consta într-o cunoaștere mai profundă a mecanicii cuantice. ntaneu, numit "coerență cuantică", făcând un număr mare de lucruri acționând împreună într-un singur cuantum stat. Iată în cazul în care teoria lui Penrose se bazează pe lucrarea lui Hameroff spunând că această coerență cuantică are loc în structurile de proteine ​​numite " microtubuli ". 

  Aceste microtubuli se află în interiorul neuronilor din creierul nostru și pot stoca și procesa informații și memorie. Penrose și Hameroff cred că microtubulele sunt dispozitive cuantice care orchestrează conștientizarea noastră conștientă. Această teorie nu este apreciată de toată lumea din comunitatea științifică, mulți critici spunând că creierul este prea "cald, umed și zgomotos" și nu poate susține un proces cuantic. Un alt fizician, Max Tegmark, chiar a calculat că creierul nu poate gândi la fel de repede ca această idee. Hawking nu este, de asemenea, la bord, sugerând că Penrose ar trebui să rămână în domeniul său de expertiză. Cu toate acestea, un studiu efectuat de cercetători japonezi în 2013 a adăugat o dovadă a teoriei de către Penrose și Hameroff, deoarece cercetătorii au detectat vibrațiile în microtubuli. 

  Penrose și Hameroff au propus apoi că, concentrându-se stimularea creierului asupra acestor vibrații, se poate, în mod concret, "beneficia de o serie de condiții mentale, neurologice și cognitive". Totuși, această teorie a conștiinței se referă mai degrabă la outs într-un câmp care nu a avut mult progres în timp. În 2017, Sir Roger Penrose a lansatInstitutul Penrose pentru a studia conștiința umană prin fizică și pentru ao diferenția de orice potențială inteligență artificială. Uita-te la Sir Roger Penrose explica cum a ajuns sa concepeti structuri cuantice in creier:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

-Let me know, if you want out more details about what I wrote, or have something to say, leave a post in the comments box, !