Translate

vineri, 13 aprilie 2018

BAU BAUL OMENIRII

  

  Speriati de agitatia cotidiana pe subiecte de confidentialitatea datelor personale scapam din privire tocmai scopul real al acestor mecanisme de analiza, ce se pare, contravin nevoii "UNORA" ce cu siguranta isi vad ingradite, intr-un viitor tot mai apropiat, privilegiile.

 (coruptii si spagarii sistemului).
 
  In aceasta perioada primul lucru care face diferenta dintre "Folositor si Invechit" pare a fi tehnologia. Una din zonele spre care si-au indreptat atentia majoritatea cercetatorilor este fara doar si poate tehnologizarea digitala.
 
  Astfel, cateva comunicari stiintifice de data recenta arunca era digitala, a transmiterii datelor la distanta, pe taramul SF. Actuala structura de cabluri optice, ce reprezinta varful tehnologiei, va mai fi perceputa doar ca o retea analog/transfer cam ca cea a telefoniei fixe. Un gen de "must have" in caz de*.  
 
  Noua tehnologie bazata pe aplicatii laser ( ce vedem au cam inceput sa capete o reala sustinere din partea guvernelor ) va fi capabila de a crea o noua paradigma in era telecomunicatiilor digitale, chiar si la scurt timp de la considerarea unanima a existentei unui varf tehnologic ( in ce priveste performanta ) a acestei modalitati de comunicare.

  Se presupune ca aceasta tehnologie va putea transmite trenuri de date intre doua puncte aliniate cu viteza luminii, in cazul terestru, o retea geostationara de sateliti ( ce au si inceput sa fie lansati de curand, doar ca sub alte motive ) vor primi/reflecta unda laser in fractiuni de secunda.
  Pornindu-se de la premisa ca in urmatorii cativa zeci de ani, factorul uman/subiectiv, va fi inlocuit cu programe complexe de inteligență artificială cu acțiune in timp real in vederea rezolvarii orcaror situatii de interactiune umana, inclusiv a sistemelor de transport in comun ce va deveni practic si singura modalitate de deplasare "intercity" sau "incity". 

  Deja cunoscutele dispozitive "smart" cu care se incearca obisnuirea oamenilor cu viitoarea tehnologie, au capacitatea de a interactiona in "timp real" creand astfel o retea complexa de dispozitive ce usureaza anumite activitati cum ar fi monitorizarea casei in timp real, a programarii unor dispozitive casnice sa-si execute activitatea intr-un anumit interval de timp pana la precomenzi bunuri/alimente/servicii, efectuate de asemeni in timp real dar care nu vor necesita si prezenta fizica.  
 
  Coroborate cu credite bancare active, prin R.E.F.I.D. 😎 te vei trezi placut impresionat cand un "Robot stradal de supraveghere" iti va aminti, atunci cand vei trece pe langa el, ca nu ai paine acasa sau ca ai uitat ceva important, chemandu-ti totodata si un mijloc de transport autonom, moment in care amplasamentele gen statie de autobuz/taxi vor capata o noua forma nu doar fizica ci si de concept :))) Sau atunci cand vei intra intr-un centru comercial, si vei fi preluat in mod automat de un "robot de serviciu" ceva ca un fotoliu pe roti, ce te va duce exact acolo unde doresti, pe baza unui calendar pe care l-ai prestabilit sau chiar a unei cereri spontane, fiind capabil si de o interactiune directa cam ca in "Razboiul Stelelor". 

  Practic nu va trebui decat sa spui unui dispozitiv* ce doresti si toate se vo intampla intocmai si in cel mai scurt timp.

  Intr-o prima faza si serrviciile publice* vor beneficia de astfel de sisteme complet automatizate, cum dealtfel exista deja "roboti care incaseaza facturi si ce care elibereaza cach, adica bani" saltul pana la un "Primar Robot" fiind doar o chestie devointa. ( unde oamenii au fost obisnuiti din timp cu raspunsurile robotizate gen ; - Reveniti sau -Aveti programare? sau -Nu tine de competenta noastra!).
  Astfel va disparea blatul pe transportul in comun, spagile de tot felul dar mai ales interactiunea umana directa, ce vedem cu totii este la baza tuturor problemelor actuale si nu numaidecat "Politice sau administrative". 😂
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

-Let me know, if you want out more details about what I wrote, or have something to say, leave a post in the comments box, !