Omit din start "bootloader'ele" (aplicatiile) preinstalate, google sau operator de telefonie si pun direct in discutie instalarile ulterioare.
Majoritatea aplicatiilor din "Google Play Store" au o lista de permisiuni de inteles, necesare functionarii in parametrii doriti, insa gasim si o categorie, alta decat cea a conturilor pe retele sociale sau a celor de apeluri audio/video, ce au in lista de permisiuni unele lucruri ce trecute cu vederea pot foarte usor sa colecteze si date cu caracter confidential ba chiar mai mult, pot accesa camera dispozitivului fara instiintare, sau pot initia microfonul, deasemeni fara instiintare. Nu consider normal ca o aplicatie de editare foto sa-mi poata porni camera sau microfonul fara acceptul meu implicit dar_mi_te sa poata citi lista de contacte gasi conturi active, monitoriza apelurile si mesajele doar asa ca vrea dezvoltatorul, ca d'aia o da gratis.
CUM PROCEDAM
De la bun inceput reamintesc ca astfel de programe, capabile sa gestioneze permisiunile unor aplicatii vor putea rula doar pe dispozitive "root'ate", despre rotarea dispoziytivelor cu android am scris intr-un articol anterior; -link .
In linii mari interfata aplicatiei arata cam asa;
O imagine inspirata!
Observam interfata destul de intuitiva unde avem;
1- Accesarea aplicatiilor dupa permisiuni, cam ca in imaginile urmatoare;
2- Aplcatiile propriu zise (toate, in ordine alfabetica).
3- APK file, unde avem toate fisierele din dispozitiv.
(in acest loc recomand prudenta, o eventuala restaurare poate fi complicata).
4- Revised Apps; Lista aplicatiilor asupra carora s-au facut deja modificari.(doar in varianta pro)
si Exit = Iesire din aplicatie.
In momentul in care facem modificari aplicatia salveaza intr-un folder creat automat de ea aplicatia initiala, in caz ca nu functioneaza corect, dupa modificarea permisiunilor, o putem reinstala pe cea "originala" la loc si mai incercam cu ceva mai putine modificari si tot asa pana ajungem la un compromis, in ce priveste functionalitatea.
Cateva informatii suplimentare; Advanced Permission Manager
DE RETINUT
Aplicatiile conturilor cum ar fi Outlok, Twitter, Pinterest, G+, Blogger etc nu vor accepta nici un compromis/modificare, si cred ca nici nu este cazul, in schimb cu aplicatiile mentionate ca si moft, inclusiv ceva jocuri, accesul la chestiile cu caracter confidential, merita incercarea.
In linii mari cam asa arata interfata unei aplicatii deschise pentru modificare, initial casetele permisiunilor sunt bifate, dupamodificare apare un X rosu, in final dam clik pe "Save and instal" moment in care aplicatia originala este salvata intr-un folder creat de aplicatie,
Pentru download/descarcare se poate folosi link = clik pe titlu!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
-Let me know, if you want out more details about what I wrote, or have something to say, leave a post in the comments box, !