Translate

marți, 10 mai 2016

DRIVER BACKUP - WINDOWS 7 (and up)

 Prima problema aparuta, dupa achizitionarea unui PC/Laptop, este cand acesta nu are un CD cu drivere, placa de baza, periferice ( audio/video ) etc. Acest aspect trebuie luat imediat in calcul*, in czul unei reinstalari de OS, sa avem tot la indemana.
 Ideal ar fi crearea unui backup de sistem si transferul lui pe un stick de memorie flash, de unde poate fi, relativ usor, restaurat dupa reinstalare.
 Pentru cazul in care se considera ca si complicata operatia, sugeez crearea unui backup doar al driverelor problema*, adik_audio/video/placa retea/webcam/imprimanta, dupa cum urmeaza;

    CUM PROCEDAM


 Ne asiguram in primul rand ca driverele existente sunt "ok" in special cel al placii video care poate fi doar generic ( lipsit de performante 3D ) se poate verifica mutand o fereastra din stanga in dreapta, daca se misca in reluare, driverul e "generic" si trebuie intai actualizat si abia apoi salvat.
 Cu siguranta exista zeci de programe capabile de un "backup" sau de instalare a driverelor lipsa, in acest articol voi vorbi insa de un program  de "install & backup" care mi s-a parut usor de folosit .

       Driver Max


 Este de departe, cel mai accesat/utilizat program/serviciu, de "driver install & backup", program ce odata instalat "va avea grija" sa ai driverele actualizate.

 In linii mari interfața DriverMax arata ca in imaginea de mai jos



  Cu un clik pe "Scan for update now" vom obtine o idee/lista detaliata, despre ce avem si ce nu, ca si driver actualizat, posibil chiar si inexistent/neinstalat. In varianta "FREE" putem instala/actualiza maxim doua drivere pe zi.
 Cu functia "Driver backup and restor" dupa ce am reusit actualizarea tuturor driverelor facem un backup, pe care e bine sa il transferam pe un Stick Flash de memorie, pentru a ptea fi facuta o restaurare ulterioara, fara a mai trebui sa asteptam un numar de zile pentru actualizarea de la inceput a tuturor driverelor lipsa, in urma unei eventuale reinsalari fresh de OS.

link download; clik pe titlu sau aici;   DriverMax - Download

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

-Let me know, if you want out more details about what I wrote, or have something to say, leave a post in the comments box, !