Translate

sâmbătă, 9 aprilie 2016

WINDOWS 7 SECURITY VS ACCOUNT

  Utilizarea in comun a unui PC/Laptop implica unele compromisuri* pe care majoritatea utilizatorilor nu stiu sa le gestioneze adecvat.
  Unul ar fi "intimitatea"_care va sa zica, folosind dispozitivul in comun, cu un cont de administrator, unic, toti care folosesc acel dispozitiv,  vor avea acces la fisierele, logari prin browser, etc, a celorlalte persoane. Intr-o prima faza, apar si mici dispute, legate de conturi pe pagini gen Facebook, Google "s.a.m.d."-"etc", moment in care crearea de conturi individuale* ne poate scuti de rutina de a "baga" parole de cate ori accesam paginile cu contul personal, avand totodata in fata* ( a se citi, pe desktop ) doar ceea ce dorim, personalizarea contului fiind unica si diferita de cea a administratorului*.
  Oricum, avantajele folosirii unui cont, altul decat cel de administrator, nu se opresc doar aici, exista si posibilitatea ca utilizand in mod initial si unic doar contul de adminstrator, sa incasam mult mai rapid un virus, contul de administrator avand acces la toate functiile sistemului, instalari de programe, si tot felul de fisiere executabile, care in unele cazuri ( a se citi, surse dubioase de provenienta ) pot contine si tot felul de virusi, cam asa ne pricopsim*, cel putin, cu unele probleme ce de regula au urmari*.
  Ca o paranteza*, sistemele de operare cu "distributii linux", pe langa ca opereaza diferit la instalari de programe si o face doar din surse sigure, in mod implicit, cer parola de administrator, indiferent daca instalezi sau dezinstalezi ceva*, in comparatie cu Windows'ul, care in mod implicit "te lasa sa faci ce vrei*".
  Asadar, folosirea unui cont "gazda" sau ceva "utilizator" ofera drepturi limitate* dar in acelasi timp, intimitate si siguranta ( a se citi, o securitate sporita ) .
  Cum ajungem* la setari, "cateva poze inspirate*"
 


  Orice modificaari in sistem*, vor putea fi facute doar cu introducerea parole de administrator



   Avem oricum si un acont deja creat din instalare; "Guest", ce are de asemenea "drepturi limitate" si poate fi accesat de, asa cum spune*, de catre musafiri*, insa, acest cont apare exact ca si cel de administrator, mai exact, cu toate cele* instalate, doar ca nu poate aduce modificari*. Activarea lui se face din Start/(scriem in caseta de cautare)  "enable guast account" unde in fereastra care se deschide dam dublu clik si alegem "On sau Off". Astfel la bootare/pornire va aparea si "Iconul Guest" neparolat, cont din care se deschide, dupa cum spuneam tot ce exista instalat,ca si la administrator, doar ca nu se pot opera modificari, stergeri de programe, fisiere etc.
Disabled Guest Account in Windows 7
Mai jos avem un tutorial care ne arata cu putem crea si alte conturi de utilizator in Windows7.



  
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

-Let me know, if you want out more details about what I wrote, or have something to say, leave a post in the comments box, !