Translate

miercuri, 9 martie 2016

ROOTING SONY XPERIA - E1

  Scriu acest articol pe motiv ca nu am gasit nimic in .ro_si ca sa te inozi prin forumuri_bleah....

 PAI CUM? UITE ASA


  Nenorocirea asta de Sony '"level entry" cu 512M de ram (teoretic practic sunt doar vre'o 400) xperia E1, nu mai are aer* e la limita nesimtirii de incarcat, mai ales cel luat de la "Orange", la mine, chiar si fara conturi activate mai arata circa 40M de ram liberi,de unde mai fa ceva cu el gogule*, asa ca dupa ce a iesit din garantie i-am vanit de hac :))), acum sta la 120/130M de ram liberi dupa ce bine inteles am dezinstalat toate porcariile preinstalate (in acest punct nu dau sfaturi).
Root'area are si o parte mai putin placuta, pe langa faptul ca ofera posibilitatea instalarii unor aplicatii de gestionare directa a permisiunilor cerute* de aplicatii, dar mai ales dezinstalarea aplicatiilor preinstalate insa nefolositoare (gen operator de telefonie si/sau etc),  anume faptul ca elimina "sandbox'ul" adica, locul sigur, fara acces/interferente* din partea altor aplicatii, ce ar putea duce la ciupirea* confidentialitatii. Insa dupa root'are avem posibilitatea instalari unnor aplicatii ce vor putea "taia macaroana" permisiunilor peste limita bunului simt, lucru ce se vrea pozitiv.
 "Root Uninstaller" ar fi o optiune de aplicatie ce dezinstaleaza* aplicatii preinstalate cu succes, insa doar la o prima folosire, dupa nu mai merge, tre platita, asa ca iti faci si o lista cu ce vrei sa dai afaradinainte, ca sa mearga din una/prima.

  DECI  CE AVEM


  Una bucata telefon Sony Xperia, in cazul meu, E1.
  Cateva experiente anterioare sau cel putin un indrumator* (priceputeanu) glumesc.... varianta pe care am descoperit-o e atat de simpla incat si un utilizator obisnuit o poate face.E ca si cum ai instala un joc, numai ca te joci cu softul telefonului_da sa nu dramatizam!
  Priceputenii* cand aud de Sony (probabil stii) o cam dau in exemple* asa ca fa-o singur!

  CUM PROCEDAM


  Descarcam aplicatia numita "Kingroot" de pe "APKMirror" cu browserul dispnibil in telefon, dupa o cautare*, in prealabil, "kingroot.apk" in goagle*.
  Instalam aplicatia, dupa ce in prealabil am activat in setari, instalare din alte surse* cam ca in imaginea care urmeaza;


  Mai jos avem fereastra ce apare la instalare
  Dupa care.......
  Apare o fereastra de confirmare, aplicatia se va instala in aplicatiile de sistem, nu in aplicatii descarcate, se vede din start ca "stie ce vrea"...





  Dupa instalare, cautam iconul aplicatiei si o deschidem!
  Vor aparea, pe parcursul operatiilor ce le facem, o serie de ferestre, oricum in prima se va verifica daca dispozitivul este root'at (cu drept de admin) in a doua va fi identificat modelul dispozitivului*, imediatdupa care va apare fereastra care ne ve oferi posibilitatea de root'are propriuzisa.




  Dam clik pe "Try to root" si cam asta e! apr niste procente* bla...bla.., si in final apare fereastra de confirmare.
  E de preferat sa nu va aventurati mai mult, pentru inceput, aplicatia oferind si alte optiuni* din pacate unele mari consumatoare de resurse*, ce tocmai incercam sa gestionam* prin root'are.
  Dupa root'are puteti sa o dezactivati din setari, oricum nu mai e folositoare.

  BAFTA!


  In linii mari cam asta e toata treaba.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

-Let me know, if you want out more details about what I wrote, or have something to say, leave a post in the comments box, !