Translate

luni, 7 martie 2016

LAPTOP BATTERY NOT CHARGING - ISSUE SOLVED

  Dupa o rinstalare de windows7 unele laptopuri, mai vechi, afiseaza un lucru dezgustator*
 "batery plugged in, not charging"

CHIAR ASA!?


 Intr-o prima faza chiar te gandesti ca bateria nu mai merge si trebuie sa-ti cumperi alta. Sa fim seriosi, chiar asa dintr-o data. Sunt cazuri cand o baterie noua costa mai mult ca laptopul, adica mai mult decat ai putea lua pe el, fiind depasit, cu toate ca inca functional pe web, ofice etc...
 Problema apare in cazul bateriilor care mai tin laptopul in functie sub o ora, nu stiu exact ce se intampla, dar driverul care gestioneaza incarcarea, se instaleaza cu acest bug*.

 CUM PROCEDAM


 Inchidem laptopul, deconectam incarcatorul, scoatem bateria, reconectam incarcatorul si pornim laptopul fara baterie, apoi;
- Dechidem "Device Manager" din; Start/Control Panel/ All Items/Device Manager, si in fereastra, dezinstalam driverul AC Adapter si ACPI Compliant Control Method Battery_din linia = Batteries*.




 -Liniile marcate cu galben. "Microsoft Composite Battery" ramane!
-Oprim laptopul, deconectam incarcatorul, punem bateria, recuplam incarcatorul si pornim laptopul.
-La pornire OS va reinstala driverele, de aceasta data functionale, bateria se incarca :)))
-Este recomandat sa descarcati/incarcati bateria intre 5% si 100% de cateva ori si totul va reveni la normal.
 Initial bateria nu se descarca sub 20%, motiv pentru care, temporar_cel putin trebuiesc modificati si parametrii din "Power Options" unde se ajuge din: Start/Control Panel/Power Option. Unde se deschide din linia "Balanced" "change plan setting" = clik! dupa care clik pe "change advanced power setting"
si vom avea fereastra urmatoare;

 

 Setarea cea mai importanta este la linia = Critical battery action/Plugged in, sa fie = " Do nothing", astfel se va descarca cat mai aproape de zero*.
 E bine sa ai cuplat incarcatorul la un prelungitor cu intrerupator, astfel "mai economisesti din timp" altfel can vei auzi semnalul de baterie descarcata nu vei putea cupla incarcatorul suficient de repede si sistemul va intre in "Shut down" fortat si te mai trezesti ca nu mai boot_eaza (porneste) .
 Daca totusi ai patit-o*, lasa sa se deruleze secventa de reparare la prima pornire dupa care selecteaza, normal startup la cea de a doua.
 Pare putin cam complicat da merita*!

 ASTFEL AVEM


ISSUE SOLVED!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

-Let me know, if you want out more details about what I wrote, or have something to say, leave a post in the comments box, !