AVERTISMENT

Acest site folosește "biscuiti" pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul.
Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea biscuitilor*.

Translate

ANDROID ws PERFORMANTA

   Un lucru pe care nu l-am punctat in alte articole referitor la dispozitivele cu sistem de operare Android ar fi acela de "rebranding".
   In spatele acestui termen se ascunde de fapt acele branduri (firme) aparute de nicaieri, chiar si in Romania, si care isi lanseaza* pe piata tot felul de dispozitive cu sistem de operare Android, intr-o prima faza, la limita nesimtirii, in ce priveste partea de hardware (platforma) si cu un software (instalare) asisderea.
   Tot in aceasta categorie se incadreaza si dispozitivele "oferta" ale diversilor operatori de telefonie.
   Menite sa atraga o anumita categorie de utilizatori, in speta pe cea a vanatorilor de chilipiruri, aproape ca nu au nimic in comun cu performanta unei utilizari ulterioare, decente, in ce priveste derularea aplicatiilor neinstalate initial si cu atat mai putin in ce priveste "software update", fiind un produs rebranduit* (cu nume schimbat) aceiasi Marie cu alta palarie, a unui model deja existent sau in cazuri fericite, poate fi creat* la comanda, pe platforme ce "nu s-au bucurat de succesul dorit*", si de regula, cu o softare impinsa*
( softare ce ridica teoretic caracteristicile tehnice in mod fortat ) ce nu are nici un corespondent teoretic decat cel de marcheting ( a se citi profit ), acestea nu sunt decat niste dispozitive ce vor ingroasa numarul celor nemultumiti* de performanta..... etc.
   Adevarul este ca de la Lollipop, Android v5.0 in sus sunt sanse ca dispozitivele sa satisfaca unele cerinte* dar sa luam in calcul programele preinstalate, de cele mai multe ori si nefolosite si cu siguranta blocate* la dezinstalare sau "setari nespecifice" si care fac un trafic in fundal (background) cel putin la o prima vedere, inutil utilizatorului ( lucru aproape universal valabil ) in cazul dispozitivelor ne root'ate, adica 100% oferta* de operator, dar nu numai.
   Oricum, nici apliccatiile instalate ulterior nu ofera acces la setari cum ar fi cele de "permisiuni" si care fac de altfel diferenta dintre un program curat* ( in ce priveste confidentialitatea ) si unul care te poate urmari prin GPS si cand merg la baie. Am intalnit programe ce puteau initia inregistrare audio sau foto, chiar si video, cu persistenta ( a se citi permise de politica de confidentialitate, specifica_doar dupa instalare:)) )   fara instiintarea utilizatorului, n'are rost sa ma agit ca spray'ul inutil atata timp cat unul este folosit de peste un miliard de utilizatori zilnic ( banuiesti care?) gratis*.
   Revenind la tema articolului, stergerea cash'ului unor aplicatii sau curatarea periodica, probabil unii au observat, nu aduce mari inbunatatiri, insa root'area dispozitivului si instalarea unor ( adevarate ) aplicatii de gestionare a functiilor si mai tot ca "MISU'na" prin dispozitiv, face diferanta cu certitudine. ( testat ).
   Altfel spus, personal am obtinut o ridicare a performantei unui dispozitiv cu Android v4.1 Jelly Bean cu aproximativ 90% ( impresionant chiar si pentru mine ) in conditiile in care am gestionat asa cum am crezut de cuviinta* toate aplicatiile preinstalate si instalate, 24 preinstalate si 37 instalate de mine, deci un total de 61 aplicatii care ruleaza fara problema dar nu mai fac ce vor cand vor*....coool!!!! :)))
   Articolul avand un caracter informativ, nu intru in detalii, acestea pot fi gasite pe web, cu putina rabdare si bunavointa pe paginile de profil* ( si ceva speak english ).
Trimiteți un comentariu

Persoane Din Cercurile Google+