AVERTISMENT

Acest site folosește "biscuiti" pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul.
Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea biscuitilor*.

Translate

CIORBA DE VARZA DULCE DE POST



Ingrediente


O varza cam de 1 kg tocata marunt.
2 cepe mai marisoare tocate marunt
2 morcovi potriviti dati pe razatoarea mare
1 ardei gras rosu taiat cubulete
3-4 rosii sau o lingura de bulion
ulei,vegeta de legume,piper macinat,cimbru,marar.
(optional-o lingurita de zahar tos si zeama de la o jumatate de lamaie).

Cum pregatim

Varianta1-

Punem in oala in care facem ciorba ulei,adaugam ceapa, morcovul si le calim/inabusim putin,se poate pune si un strop* de apa, daca dorim sa eliminam prajirea.
Cand sunt un pic calite/inabusite adaugam varza tocata si o lasam putin sa se moaie apoi adaugam  rosiile taiate cubulete,ardeiul si  cam 2-3 l de apa,cat vrem sa fie ciorba de groasa,punem vegeta,piper macinat dupa gust,putin cimbru si lasam sa fiarba.

Varianta2-

Pentru a reduce timpul de fierbere (crescand si aportul nutrtional*totodata), ca si alternatva, varza se poate opari circa 15 minute separat (se pune oala cu apa la fiert si cand incepe sa fiarba punem varza ,de aici se poate lua si o ceasca de zeama pentru calirea la tigaie a celorlalte ingrediente), pentru ca vom cali/inabusi ingredientele , intr-o tigaie sepatat, cu ardei cu tot, combinand abia dupa ce varza "s-a inmuiat". La 5 minute (spre final) adaugam si bulionul (acesta, pus inainte va intari legumele, creind impresia ca nu sunt fierte suficient, caz in care daca continuam cu fierberea, chiar ca facem totul varza* :)))

In ambele cazuri

Punem mararul verde tocat (optional, zaharul cu zeama de lamaie) cu 1/2 minute inainte de a da de pe foc (timp in care se amesteca putin pentru patrunderea aromelor), sare grunjoasa (un varf de cutit)
La varianta cu "zahar si lamaie" sa nu va ganditi ca iese acra sau mai dulce, aceasta combinatie doar accentueaza aromele celorlalte ingrediente si se pune odata cu mararul, putin inainte de a da deoparte de pe foc, (tipic ardelenesc).
Se lasa 15-20 minute dupa care poate fi servita!

Pofta buna!

 

 



Persoane Din Cercurile Google+