Translate

joi, 15 octombrie 2015

MIGRANTS CASE SOLVED

 Nu mai exista pic de rusine

 Si cu aceasta incep un articol cu tenta politico, economico, sociala ce reprezinta doar o opinie personala asa ca acest articol poate fi tratat ca si un pamflet, insa realitatra in care a ajuns acest popor sa traiasca, il situeaza intr-o cu toata alta categorie. Tot de la bun inceput sfatuiesc eventualii bugetari, ce ajung sa citeasca cele ce urmeaza, sa nu se considere discriminati* (nu toti) ci mai degraba invidiati* (a se citi favorizati).
  Dupa cum a aflat deja toata lumea, dragalasii* de bugetari au reusit sa se puna, de curand, la adapostul unei retributii decente, fara nici un scrupule ( a se citi, o dezbatere publica) cum ar fi fost si normal intr-un stat de drept, in care se lauda ca am ajuns sa traim.
 Aici pot condimenta cu exemplul referendumurilor de destituire din functie a presedintelui Basescu, act politic deloc de neglijat ca si costuri, doar ca se pare ca noi* suntem cu totii Romani doar la taxe si impozite si mai putin (a se citi, deloc) cand vine vorba de drepturi, loc in care lista* se subtiaza simtitor, probabil dupa teoria cascavalului, care ar suna cam asa; Noi avem cutitul si tot noi si cascavalul, asa ca la furat, ca lumea-i mare! (o sintagma destul de vehiculata si deci recunoscuta, a constiintei colective. vorba lui mos Ion Roata, sau nu...)
 Si s-a vazut, destul de limpede, ca atunci cand se puneau in dezbatere* pe la televiziuni, salariile bugetarilor, erau trecuti in fata tot felul de suplinitori, stagiari, femei de serviciu ( a se citi infirmiere) si asta pentru a crea o falsa realitate de facto, a nivelului real de salarizare, de care se bucurau dealtfel cei ce aveau state vechi* de plata ( si uite o noua sintagma a constiintei colective)... nu fac o lista si cu cei din urma insa ai recunoastem cu totii atunci cand le batem la usa.

  CIREASA DE PE TORT


Pentru ca oricum mi-am exprimat sustinerea* intr-un articol frugal* am sa o scriu si pe ultima (sper).
Astfel, printr-o ordonanta de urgenta  (cu pretentie de lege) ce va ajunge zilele astea spre aprobare in parlament, aceiasi dragalasi* conducatori (folosesc acest cuvant de trista amintire* mai mult pentru a sublinia corespondenta dintre situatie,pozitie si efect, in doua, asazise perioade diferite, ca si existenta socio,politico, economica, cel putin din punct de vedere teoretic) un de se prevad: ( printre altele) plata unei sume de 1100 Lei/persoana migrata* si 150 Eu/familie/grup familial, sume gandite a fi necesare pentru o integrare (a se citi confort extrem si nu exagerez, luad in calcul adevarata stare de fapt a ( scuzele de rigoare ) prostimii. Prima suma, cea de 1100 Lei pentr trai ( as adauga nineaca ) si cea de a doua pentru chirie.
 Mai strigator la cer de atat nu se putea ( consider, cu toate ca...).
 Tot din declaratii oficiale rezulta si faptul ca sume imense de bani*  (delapidate) au fost puse in evidenta si in acelasi timp identificate de D.N.A.  (cu concursul* nemijlocit al justitiei) in acest punct pot afirma ca noi Romanii suntem totalmente depasiti* (ca si cifra) de aceste sume cu toate ca in secunda in care citesti aceste randuri si tu poti fi decretat* multi milionar in valuta, fara ca statul* Roman sa mai piarda/cheltuie nici un Leu.
 Astfel, vechea paradigma socio/politica ce a guvernat epoca de trista amintire*  (unde toti aveam un loc de munca si o casa cel putin ) si care suna cam asa;
-Dragi Tovarasi, vom crea o societate Socialista multilateral dezvoltata !
 A luat forma democratica (necunoscuta comunismului)... si care suna cam asa;
-D.lor vom crea ( dupa ce au daramat si vandut mai tot ) o societate noua* !
       ( nu voua )

 TRATEAZA CA PE UN PAMFLET ACEST ARTICOL !

           -just my opinion!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

-Let me know, if you want out more details about what I wrote, or have something to say, leave a post in the comments box, !