Translate

joi, 15 octombrie 2015

PEGI din PLAY STORE

  PEGI este un acronim ( prescurtare ) a termenului "Pan European Game Information" cu volori de; 3, 12, 16 si 18, valori ce reprezinta varsta maxima a celor carora le sunt oferite aplicatiile din Play Store.


  Ca si in cazul emisiunilor Tv sau a filmelor, legislatia Europeana obliga afisarea acestor insemne de avertizare. Atata timp cat se vrea ca generatiei tinere sa i se ofere o buna crestere*. Totusi se poate observa ca avem mai multe criterii de apreciere, unele date de continut iar altele date de complexitate.
  La continut incadram jocurile de noroc*, razboi, lupte s.a.m.d...  si aplicatii cu caracter explicit* cat despre complextate devine evident ca vom avea grija ca un copil de cativa ani sa deschida aplicatii si jocuri simple ce ai vor da/dezvolta indemanarea, gandirea, imaginatia corespunzatoare varstei.
  Acest PEGI, este in fapt o aplicatie monitorizata si care monitorizeaza la randul ei, la ora actuala monitorizand un numar de peste 15000 de jocuri circa 30 de tari din Europa printre care si Romania.
  Sistemul are sustinerea celor mai mari producatori de dispozitiva Gaming cum ar fi Sony, Nintendo si Microsoft, si normal a gigantului Google.
  Intr-un fel de completare mai avem si afisarea, uneori, a unor simboluri speciale, acestea sugerand partea explicita a continutului, cum spuneam mai inainte, referitor la ce vom gasi ca si subiect; jocuri de noroc, discriminare, consum de droguri si care, cateodata, nu pot fi deduse din titlu, si pac! le pune mutunache.
  Astfel se fac si niste erarhii, vorbim de profit nu!?... ce ofera pozitii dezvoltatorilor bazatepe aceste criterii. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

-Let me know, if you want out more details about what I wrote, or have something to say, leave a post in the comments box, !