Translate

miercuri, 14 octombrie 2015

LINUX HIT BY RANSOMWARE

  Intr-un articol recent, cei de la Bitdefender anunta ca sund dispusi sa ajute gratis pe toti cei ce au o problema cu Linux OS.

  HIT BY RANSOMWARE


  Se pare ca securitatea acestui sistem nu este nici pe departe de top, astfel ca hackerii au gasit portita prin care pot expluata o vulnerabilitate specifica ( o intalneam ades in  cazurile Windous )  ocazie cu care "esti lovit de un anunt de rascumparare, altfel risti sa pierzi date ori pur si simplu nu poti utiliza dispozitivul afectat.

  Aceasta situatie apare atunci cand, naravul si increderea sporita data de acest asa numit OS ce nu poate fi virusat, are totusi cinstea* de a fi atacat de un troian ce modifica criptarea sistemului, bine inteles cu deplinul acord, pentru ca nu se poate atasa de unul singur.
  Aceasta bresa de securitate, blamata in cazul Windows, uite ca poate fi la fel de "eficienta" si incazul distributiilor Linux.
 

  RANSOMWARE


se manifesta prin cererea platii unei sume in schimbul deblocarii, nu-mi imaginez ce au putut face cei ce au incasat troianul insa rezultatul este o catrastrofa.
  Eu pun asta pe seama "naravului", umbli si descarci/instalezi tot felul de aplicatii/de la terte, altfel nu cred ca poate intra asa peste tine, aplicatii capcana, de regula promovate destul de subtire si care se definesc a fi variante la unele aplicatii, si astfel zici hai sa o incerc si pe asta si poc, ti-ai luat-o.

  sursa; http://labs.bitdefender.com/2015/11/linux-ransomware-debut-fails-on-predictable-encryption-key/?sm_id=SMGlobal

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

-Let me know, if you want out more details about what I wrote, or have something to say, leave a post in the comments box, !