Dispozitivele cu Android, atat de cunoscute, au in acelasi timp si o reputatie putin negativa, in ce priveste modul in care raspund la comenzi, deci atunci cand le este solicitata intr-un anume mod performanta*.
Nimic suspect, la o prima vedere, superficiala, putem crede ca dispozitivul ar trebui sa faca minuni* ndiferent de modul in care este solicitat ( a se citi expluatat ) insa daca nu tinem cont de ce se intampla la simpla accesare a unei aplicatii avem sansa sa spunem ca respectivul dispozitiv are o problema.
In acest punct putem face apel la constiinta colectiva*, adik acele cunostinte deja puse in evidenta de experienta "altora", in cele mai multe din cazuri, motivata.
Mai peste tot se vorbeste de dezinstalarea programelor nefolositoare sau deloc folosite, aceste programe, prin natura serviciilor oferite, solicita/ocupa rezervele dispozitivului, in mod direct, luind din ram/spatiu flash si in acelasi timp din banda* de internet (unele aplicatii nu se inchid propriuzis ci isi mentin functii in background) .
Cate odata chiar si dispozitive cu ceva performante* ajung sa functioneze defectuos, restartand sau cel putin blocandu-se cand ti-e lumea mai draga.
CE E DE FACUT
Intr-o prima faza verifcam in setari aplicatiile instalate, dar nu le folosim, si in acelas timp, cele preinstalate, firma si/sau operator iar pe cat posibil incercam sa le dezactivam, cel putin. Aici tin sa mentionez ca moftul de a fi notificati in mod automat tine active o buna parte din aplicatii la cere daca se mai adauga si actualizarile automate, de conturi mail retele de socalizare, s.a.m.d. practic 75-80% din resurse sunt amanetate*.
Un elemen deloc de neglijat este cash'ul sistemului, se presupune ca este de ajutor insa cand devine prea mare este bine sa il stergem ( periodic, initial cateva sute ce Kb, insa in cazuri extreme poate ajunge si la cateva sute de M ) se sterge din; setari/stocare/date memorate in cash ).
INCA CEVA
Dezactivarea si/sau dezinstalarea aplicatiilor/serviciilor nefolosite trebuie luata in serios, insa partea mai sensibila abia aici incepe, ai nevoie de cont google, care din nefericire este in acelasi timp si cel mai mare consumator de resurse (setari/aplicatii/ruleaza-vezi ce ruleaza* ) faci sau nu, folosesti sau nu google ruleaza cu cel putin sase servicii permanent. Unde pentru un dispozitiv cu doar 512M ram sarcina duce resursele dispozitivului la limita nesimtirii, in general toate conturile raman deschise* in background.
ALTE OPTIUNI
In setari optiunea de dezvoltator faciliteaza cateva imbunatatiri, una ar fi folosirea GPU indiferent de ce facem, ajuta mult jocurile.
Iar o alta optiune tine de rularea in fundal a aplicatiilor, fara! Dupa aceasta setare in aplicatii/ruleaza ar trebui, atuci cand nu facem nimic* sa regesim doar setari/tastatura, am obtinut aceasta performanta.
Dupa cum spuneam unele aplicatii ( randul doi+ googu ) vor cam multe.
-just my opinion!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
-Let me know, if you want out more details about what I wrote, or have something to say, leave a post in the comments box, !