Translate

marți, 10 noiembrie 2015

NOUL G+ noembrie 2015



  Zilele astea s-a lansat noua versiune G+ si dupa cum se pare nemultumirile legate de functionalitate nu au intarziat sa apara. In ce ma priveste "No Problemo", aspectul nou creat de punerea in valoare a functiilor; Colectii si Comunitati este salutara, se aseamana intrucat-va cu "Pinterest" mai ales ca afisarea pe o singura coloana a devenit optionala* ( din setari ) ,daca mai punem putin Blogger cu ce mai urmarim si noi consider ca se apropie de adevar. Oricum prea multe G+'uri iesite din comun ( a se citi cel putin administrate corespunzator* ) in ro. nu prea ai ce gasi, ceva comunitati pline de mari scriitori contemporani, si care incarcate pana la refuz* de aroganta nedeductibila a exprimarilor corecte, gramatical, nu filozofic*!? alaturi de mii de multumiri duse pana la narcisism, mai poti intra in cate_va comunitati vegetariene, de unde in cel mai fericit caz te poti alege cu doua urechi lungi si indemnul la a cumpara nush ce carte, ca sa gasesti ceva mai de varsta a doua,pauza,de unde si interesul nemarginit (a se citi;aproape zero).
  Da, ma rog, fiecare cu a lui* ( pasarica ), asa ca tot pe postari/bloguri din capatul lumii ajungi, romanii nu prea tin la brend* ( remarc o exceptie, ardelenii, care par de departe cei mai seriosi ), de regula vizibila este doar imaginea unui profit eventual combinata cu superficialitatea, din lipsa de timp sau idei......

  PRO / FUNCTII



  Foarte multumit, oricum unele functii scoase nu le foloseam. Noua asezare si aspectul wide* pare sa prinda bine.
   Am observat ca; distribuirea in alte retele si/sau G+ se face cu clik Dr. pe butonul distribuie ( Dr. jos ) dupa care se poate selecta o retea din fereastra popup ce apare, in cazul in care se doreste trimiterea intr-o colectie se da clik pe G+ dupa care apare o noua fereastra unde se alege "mai multe" dupa care se poate selecta si "colectii".
  Un clip se posteaza cu un copy* pe adresa din bara de stare a paginii unde este postat, dupa care  selectam in caseta "ce noutati mai ai" butonul link si evident dam past, eventual cu coment.
  In cazul in care vrei sa ignori o postare/persoana, se da clic pe "data postarii" sus in Dr. un buton cu trei puncte, buton care in cazul postarilor proprii afiseaza o serie de optiuni gen; opreste redistribuirea sau anuleaza comentariile. In colectii poti "trage" ca si pana acum, doar postari publice, postarile private necesita acceptul, in prealabil, persoanei ce a postat.

  CONTRA


  Cum lasam sa se inteleaga, prea putini romani folosesc G+'ul de unde si golul vizibil, in tratarea unor subiecte ce, intr-un fel sau altul suscita oarece interes ( daca cauti ceva in ro. despre linux in G+ nu ai sanse sa ajungi la rezultate notabile, ca de ajutor nuci nu poate fi vorba, aroganta predomina peisajul* ).
  Simplificarea face posibila o mai buna concentrare pe "colectii" si "comunitati" de unde te poti castiga cu noi raspunsuri sau chiar poti afla ce nu stiai inca* si trece pe planul secund pozele si hangout'ul ce oricum pot fi accesate separat, intrucat_va. Lincurile "impinse" nu mai pot fi puse la colectii decat daca sunt publice, in G+.

  CONCLUZII


  Articolul cuprinzand cateva pareri personale, poate fi tratat ca atare.
  Recomand tuturor sa foloseasca G+'ul in tandem cu Blogul personal, face mult sa-ti exprimi din cand in cand parerea personala si sub forma unui articol si nu doar sa impingi* la nesfarsit link'uri ce vizibil cer* interventia unui moderator*.
  Daca ai cunostinte/prieteni, cu cont google creat doar pentru a descarca din "Google App Store", provoacai sa deschida G+, chipurile sa vezi cum apare la el/ea, initiaza o cautare, cu ceva ce stii cal/o intereseaza, da cateva G+'uri rapid si astfel sansele ca comunitatea romanillor pe G+ are sanse sa creasca.
  Daca stau pe Fb. si ai si tu cont, pune frecvent link'uri din colectiile de pe G+, merge si trucul asta.

  -just my opinion!

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

-Let me know, if you want out more details about what I wrote, or have something to say, leave a post in the comments box, !