Translate

marți, 4 august 2015

INFRARED CAMERA - phone trick

 
 Integrate in peisaj, camerele de supraveghere, stradale sau de firma, au o caracteristica comuna, de catre cei mai multi dintre noi nebanuita.

 CEVA DESPRE:


 Ca functioneaza e de la sine inteles, insa pe timp de noapte fara o iluminare adecvata cum e posibil.
 Nici un secret, camerele de ultima generatie (incusiv cele de pe telefoane sau tablete) sunt
sensibile/vad si pe intuneric cu ajutorul unui proiector (IR infra reed) de regula atasat/inclus in modulul camerei, mai precis observam un cerc de puncte in jurul obiectivului principal care nu sunt altceva decat leduri IR infra reed similare celor din telecomenzi cu IR.
 In cazul telefoanelor avem cel mult la dispozitie un flash normal, adica cu lumina alba, lucru ce nu da de banuit ca dispozitivul ar functiona si pe "intuneric complet".





 ASADAR:


 Pentru un test (de verificare a ipotezei*) ar fi nevoie, in principiu, de un telefon cu camera si o telecomanda.Seara cu lumina stinsa deschide-ti camera dupa care apasati un buton al telecomenzii, veti observa ca la o distanta mica camera telefonului distinge obiectele din jur (circa 10 cm).Sau indreptati telecomanda catre camera telefonului si veti vedea pe display o lumina ce cu ochii, privind pe langa telefon nu o puteti vedea, cool!!!

 IN INCHEIERE;


 La fel de "integrate in peisaj" insa nedetectabile prin mijloace la indemana oricui sunt "Ambiental Camera", aceste camere sunt in fapt niste dispozitive AutoMobile cu raza mare de actiune, capabile sa detecteze orice "miscare" si chiar sa interpreteze situatiile detectate, facand in final si totodata periodic, rapoarte detaliate.




 Mai sunt recunoscute si ca "dispozitive portabile de supraveghere" ce in ultimul timp s-au dovedit super eficiente.
 Popular li se mai spune si "pupatori" nu inteleg de ce pentru ca nu pupa.

sursa: http://www.smartdatacollective.com/deanabbott/136376/nsa-link-analysis-and-fraud-detection