DIN LUMEA LUI ANDO*
Daca PC'urile au ceva vechime si atat dezvoltatorii de sisteme de operare cat si un numar insemnat de programatori si-au batut capul cu unele aspecte in ce priveste vulnerabilitatea si masurile de securitate in cazul dispozitivelor cu Android aceasta problema capata o cu totul alta conotatie.
Din start vorbim de cel putin doua componente principale si anume OS'ul propriuzis (android-) + platforma pe care este instalat, la care se adauga (in cazul dispozitivelor cu 3G si un operator de telefonie.
DECI
Toate aceste componente "ating" elementele de confidentialitate individuala, insa in acelasi timp ofera si serviciile pe care propun.Pana in acest punct situatia pare ok, sau cel putin acceptabila.
In acest punct putem spune ca orice alt serviciu oferit de o eventuala aplicatie pe care o instalam micsoreaza exponential confidentialitatea utilizatorului, in principiu, din motive pur comerciale (profit).
Cred ca fiecare a observat in momentul instalarii unei aplicatii ca aceasta "cere anumite permisiuni" pe care daca nu le acceptam nu se instaleaza, deci nu o putem folosi.Printre permisiunile "geneice" gasim de regula accesul la retea, ok in cazul unor aplicatii gen "Timpul probabil" etc (deci interactive) insa nu vad de ce i-ar trebui unei aplicatii de redactare foto lista de contacte sau conturi active pe dispozitiv.
Aici apare vizibil modelul paradigmei contemporane in care "ne scaldam" aspect punctat de imaginea urmatoare;
CONCLUZIE;
Nimic nu e gratis!
(just my opinion!)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
-Let me know, if you want out more details about what I wrote, or have something to say, leave a post in the comments box, !