Translate

marți, 3 iulie 2018

DESPRE CONFIDENȚIALITATE PE INTERNET pe înțelesul tuturor


Securitatea și confidențialitatea pe Internet reprezintă o problemă importantă în aceste zile. Păstrăm multe informații personale pe telefoane și computere.

Ce este exact VPN?


Este un termen pe care l-ați auzit, mai ales în contextul vieții private, precum și al localizării. Dar ce este VPN și ce poate face pentru dvs.? Hai să aruncăm o privire. Înainte de a începe să explicăm ce VPN-uri sunt și cum funcționează, să explicăm un pic despre cum funcționează Internetul.

CARACTERISTICI


Deci, ce este un VPN și de ce ar trebui să vă pese?

Securitatea și confidențialitatea pe Internet reprezintă o problemă importantă în aceste zile. Păstrăm multe informații personale despre telefoane și computere. Dacă confidențialitatea este importantă pentru dvs., recomandăm cu adevărat să luați în considerare o rețea privată virtuală (VPN). Dar ce este exact VPN? Buna intrebare.

Când vă conectați la Internet de acasă, probabil că utilizați un serviciu de la furnizorul dvs. local de telecomunicații. Veți avea un modem / router de un fel și probabil o conexiune Wi-Fi. Desktop-ul este conectat la router prin Ethernet, laptop-ul și smartphone-ul prin Wi-Fi. Există, desigur, multe variații în această configurație, însă ideile principale sunt aceleași.

Chiar dacă vă conectați la Internet utilizând un plan de date de la operatorul dvs. de transport, conceptele sunt foarte asemănătoare. Partea rețelei care se află în casa dvs., înainte de modem, este o rețea locală. Dincolo de modemul dvs. este Internetul.

Ori de câte ori faceți ceva legat de Internet, cum ar fi deschiderea unei pagini web, datele se deplasează de la calculatorul dvs. prin configurația locală către compania de telefonie. De acolo se îndreaptă spre vestul sălbatic care este Internetul și ajunge în cele din urmă la serverul web relevant. Serverul web trimite înapoi pagina web (ca HTML etc), care zboară înapoi peste Internet, ajunge la telco și în cele din urmă își face drumul înapoi la modem și înapoi în computer. Din moment ce încărcați o pagină web, acest proces se repetă de zeci de ori pe măsură ce imaginile sunt descărcate etc.

articol complet, clik pe titlu 😇

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

-Let me know, if you want out more details about what I wrote, or have something to say, leave a post in the comments box, !