Translate

duminică, 15 aprilie 2018

CE ȘTIU UNII ȘI NOI NU






  CITEZ ;

  "Ca profesor de drept, am participat la foarte multe astfel de eforturi academice ale unor doctoranzi de perspectivă, iar Victor Ponta a fost unul dintre ei, in același grup cu Bogdan Aurescu si Cristian Jura.
  Din comisia respectivă, daca mai țin bine minte, făceau parte profesori reputați, precum profesorul Raluca Besteliu, profesorul Augustin Fuerea, profesorul Viorel Ciobanu, decanul facultății, sau profesorul Mitrache, specialist in drept penal.
  Cu toții au facut referate de susținere pentru acordarea titlului de doctor, la Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti.
   Mai mult, unul dintre profesorii despre care se spune ca ar fi reprezentat o sursă de inspiratie (Ion Diaconu) a scris prefață cărții lui Victor Ponta, publicată ulterior susținerii tezei.
  Teza de doctorat a lui Victor Ponta a avut o temă extrem de relevantă – Curtea Penală Internațională – fiind concepută chiar in perioada in care această instituție s-a înființat. De altfel, Victor Ponta a participat la discuțiile privind înființarea CPI, in 1999, la New York, ca reprezentant al Romaniei, din partea Ministerului Public, in cadrul Comisiei pregatitoare privind redactarea regulilor de procedură si a definițiilor infracțiunilor. Semnarea documentului constitutiv al CPI, in 1999, a fost urmata de ratificarea sa de către Romania, in 2002.
  Era deci o instituție noua care trebuia explicată, inclusiv pentru juristi. Prin urmare, Victor Ponta era mai mult decat potrivit si indreptatit sa-si aleaga si sa trateze acest subiect.
  Cei care activeaza in învățământ, in domeniul juridic, stiu foarte bine ca in descrirea unor instituții apar adesea formulari seci, descriptive care, asemenea formulelor matematice, nu pot fi schimbate.
  A specula acest lucru si a fabrica un astfel de subiect este de o josnicie fără margini! "

articol original pe Adrian Năstase.blog

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

-Let me know, if you want out more details about what I wrote, or have something to say, leave a post in the comments box, !