Translate

luni, 2 ianuarie 2017

ANDROID MUST HAVE apps - 2017


  Unul din cele mai controversate subiecte in ultimul timp se refera la confidentialitatea "oferita" de dispozitivele mobile, in fapt de tendinta tot mai vizibila a diferitor entitati*
de a obtine intr-un fel sau altul, de informatii cu caracter confidential, altele decat cele pe care le oferim* si asa cu prisosinta pe site'urile de socializare si nu numai.
  Pot afirma cu certitudine ca marea majoritate a utilizatorilor de dispozitive mobile considera ca atata timp cat dispozitivul propriuzis nu ajunge pe "maini straine" elementele de  confidentialitate sunt in siguranta.....presupunere total eronata.
  Incepand de la nume, adresa si alte date personale si terminand ( nu chiar terminand, dar asa vine vorba ) cu obiceiuri ( aici ma refer la cele legate de navigarea pe net ) dar mai ales liste de cunoscuti* se ajunge la obtinerea, de catre terte*, a unui profil comportamental, justificat doar de ce faci pe net nu de ceea ce te framanta* in realitate.
  Asadar, putem luam in considerare ca ceea ce-ti apare in cautari nu este o lista nici cat decat apropiata cu ceea ce cauti, de multe ori te miri si refaci cautarea, pai zona in care te aflii alaturi de modelul comportamental si  interesele* economice, platite ( de catre cei ce doresc o promovare putin agresiva ) vor face ca de regula sa umbli pe net pe unde vor "EI" si nu pe unde crezi tu ca ajungi. Aminteam dealtfel intr-un articol despre "DEEP WEB" ca utilizatorul obisnuit foloseste doar 0.2 si 1 %  din volumul de date existente pe net, tocmai din aceasta cauza, manipularea subtila* a rezultatelor ce apar atunci cand cautam ceva, bazata in principiu pe comportament dar mai ales pe zona geografica, va face ca oricat te-ai stradui, practic te vei invarti in loc*. ( Intr-un cuvant interesul poarta fesu, intelegi? ).
  Sincer, de vre-o jumatate de an nu prea mai reusesc sa ajung la rezultatele asteptate in cautari, pe de o parte prin asprirea protocoalelor de accesare prin internet a unor servere dar in principiu pe restrictionarea dictata de actuala configurare geopolitica. De inteles, doar ca, ori, daca te pricepi vei cauta sa accesezi cumva ceea ce stii sigur ca exista, avand sanse sa intri in ilegalitate ( pe care cu siguranta nu te-ai straduit sa o actualizezi*, ca si politici de confidentialitate, regionale*..bla, bla, bla...etc ) .

     SUGESTII


  O practica prin care poti face sa dispara pozitia geografica ar fi bifarea in setari a liniei "permiteti locatii fictive" dupacare se trece la modelul avansat, stabilirea unei conexiuni "VPN".
  In acest mod conectarea de la un WI-FI public va deveni sigura ( nu intru si in amanunte, dar cu tot respectul, internetul nu e ceea ce cred multi ( in opinia mea peste 90% din utilizatori ).
  Pentru simplitate se poate apela si la un app ( apk ) si sunt cu zecile in appstore la Google, unele mai bune decat altele.

  Un exemplu testat curezultate mai mult decat satisfacatoare este "ZeroVPN" apk


  Link dowload Google appstore;
  Link download ApkPure

  Aplicatia este oarecum intuitiva, dupa ce o deschizi cauta sau deschizi din meniul grila stanga sus cauta servere, ceva mai jos vei observa cateva aplicatii pre trecute, dai clik pe adauga si ce nu ai stergi iar ce se mai doreste sa se adauge se bifeaza in lista.
 Cum mentionam, geolocatia dispare*, vei observa in browser ca rezultatele sunt putin diferite, ideea este ca se vor deschide in cautari si paginile "blocate" in regiunea ta, si sunt destule.


  In imaginea de deasupra avem interfata initiala si lista cu servere (alegem de preferinta ceva bifat in verde ), in stanga avem aplicatiile ce vor putea accesa internetul prin aceasta retea "VPN" unde cum aminteam putem adauga si altele sau elimina.

SHARE TO ALL !  


Succes!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

-Let me know, if you want out more details about what I wrote, or have something to say, leave a post in the comments box, !