Translate

luni, 5 septembrie 2016

ANDROID vs GESTIONAREA CONSUMULUI BATERIEI

  Grija cea dintai a oricarui utilizator de dispozitive (telefoane/tablete) cu Android e in principiu, nivelul de incarcare a bateriei si implicit descarcarea acesteia.
  De la sine inteles este ca daca nu folosesti intens (convorbiri/net/aplicatii) nivelul bateriei va ramane satisfacator pe intreg parcursul zilei, insa tot mai comun a devenit activarea instiintarior in mod automat pe diferite retele, ce implica un consum deloc de neglijat, si a traficului aferent activitatii pe net, in mod voit. (insa) Se pot adauga si programele ce transmit/lucreaza in "background" sub cele doua aspecte, functioneaza dar fac si trafic de date, fara instiintarea implicita a utilizatorului.
  Intr-o prima faza se pot opri datele de fundal; setari/rata de utilizare a datelor/mobile, unde din grila puncte dr.sus, se bifeaza restrictioneaza datele de fundal.

o imagine inspirata:

Imagini pentru restrictioneaza date de fundal

  O abordare mai profesionala, poate reduce consumul, dupa cum urmeaza;

TREBUIE SA AVEM


1- Dispozitiv rootat. (despre cum rootezi un dispozitiv cu android, printro simpla instalare de aplicatie direct cu dispozitivul si fara altceva gen PC/Laptop = Link aici King Root
2- instalata aplicatia "CPUSET"


  Cu ajutorul acestei aplicatii putev ajusta/stabili, frecventa maxima la care lucreaza procesorul principal.

o imagine inspirata;


Imagini pentru cpuset.apk  Pe grila unde se observa trecute frecventele = max si min putem jongla, in cazul nostru urmarim mcsorarea consumului din baterie, asa ca modificam frecventa maxima undeva la doa treimi din valoare. Se va obtine un plus (economie) de circa 20%.
  Daca se iveste  nevoia de mai mult, cazul unor aplicatii grafice, jocuri/video chat...etc, putem rveni in orice clipa la setare, aceasta aplicandu-su instantaneu.
  Avem in aceiasi categorie si luminozitatea ecranului, poza de fundal in culori vii sau GIF, GPS, sincronizarea automata si wifi in functie de locatie, care toate la un loc pot descarca bateria de pana la doua ori mai repede.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

-Let me know, if you want out more details about what I wrote, or have something to say, leave a post in the comments box, !