Translate

joi, 12 noiembrie 2015

DETECTAREA UNDELOR RADIO AMBIENTALE


 

   "Architecture of Radio" (denumirea aplicatiei) ne permite să vedem toate undele radio care ne înconjoară, zilnic 24/7 suntem pătrunşi şi acoperiţi de unde radio oriunde am merge. Fie că e vorba de routere WiFi, antene de conectivitate celulară, sateliţi GPS, retele de inalta tensiune etc Planeta Pământ a devenit o panza* cuprinzand trilioane de unde radio. Undele radio teoretic sunt totalitatea emisiilor electromacnetice emise/existente, doar ca ultimii ani s-au dovedit coplesitori*.
https://itunes.apple.com/us/app/architecture-of-radio/id1035160239?ls=1&mt=8
   Unele tipuri de emisii fiind foarte nocive atunci cand au o putere prea mare, fapt pus in evidenta de nenumarate studii. ( emisiile antenelor de telefonie, a cuptoarelor casnice cu microunde, a transmitatoarelor wi-fi de internet ).
   Aplicaţia costă 3 dolari în App Store şi serveşte mai degrabă că proiect artistic, decât ştiinţific. Creatorul său, Richard Vijgen a folosit o bază publică de date, care include 7 milioane de relee de telefonie, 19 milioane de routere WiFi şi sute de sateliţi. Rezultatul e un soft de tip "augmented reality".
   Se îndrepta dispozitivul, cu aplicatia activa, în orice direcţie si se poate vedea din ce zonă vin semnalele. Aplicaţia face subiectul unei expoziţii în Germania, la ZKM Center for Art and Media Karlsruhe, dar poate şi testată şi acasă. Pe Android ea va sosi la anul. Marea provocare e să găsim o zonă fără semnal... şi reţineţi că ceea ce vedeţi pe ecran nu e o reprezentare în timp real, ci doar o reprezentare generică pentru amplasarea de routere şi relee.

architectureofradio from R Vijgen on Vimeo.



Articol original; Link

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

-Let me know, if you want out more details about what I wrote, or have something to say, leave a post in the comments box, !