Spirulina e o alga de culoare verde albastrui inchis.
Pentru a fi folosita ea se usuca mai intai dupa care se piseaza marunt,astfel se si comercializeaza sub forma de pudra sau comprimate.
Iata un film care prezinta o modalitate prin care poti produce,creste, spirulina acasa.
Japonezii, o folosesc in preparatele alimentare, pentru a putea beneficia de o portie de sanatate la fiecare masa. Cu un continut de proteine intre 55 si 70%, in functie de forma de utilizare, spirulina contine numeroase minerale,vitamine si antioxidanti (enzime) precum fier, magneziu, betacaroten si calciu, care ofera,deci, mare parte din nutrientii importanti necesari organismului.
Asadar, continand o gama variata de aminoacizii esentiali de care are nevoie organismul, spirulina este considerata a fi singura sursa de o asa complexitate continand in acelasi timp enzime esentiale (atat de arigine animala ca si vegetala ,spirulina fiind in fapt o algobacterie) alaturi de complexul B, in special B1, B2, B3, B6, B9, impreuna cu vitaminele C, D si E.
S-a descoperita in cultura Azteca ca Spirulina era folosita atat ca supliment cu valoare nutritionala,prin aportul energetic adus per cantitate dar si din punctul de vedere al proprietatilor curative (folosita alaturi si de alte ingrediente* in ritualurile samanice , de catre doctorii* vremii).
Altfel spus proprietatile benefice ale Spirulinei erau cunoscute inca din antichitate ceea ce a determinat dea lungul timpului tot felul de cai pentru a fi consumata pe scara larga introducand-o in regimul alimentar zilnic, dizolvata in lichide (sucuri de fructe) sau sub forma de pudra uscata presarata sau adaugata in alimentele preparate,intrucat luata simplu nu are un gust prea placut .
Astfel de calitati nu pot fi trecute cu vederea si incadrind Spirulina in categoria medicinei alternative, mergandu-se chiar pana la recomandarea ei in cazul dietelor pentru slabit (busines is busines),diete ce ocolesc si ele pe cat posibil prepararea termica excesiva a alimentelor, mod de preparare ce lasa intacte enzimele,proteinele si vitaminele,alimentele dand un aport nutritional maxim, includ, mai nou, si proteina animala (carnea) de preferinta carnea alba si carnea de peste.
(Rusii si se pare ca nu numai ei, au creat din spirulina alimentul Nr.1 al astronautilor,studiile lor au relevat ca doar 60g de Spirulina contine cantitatea suficienta de nutrienti ,proteine,vitamine si antioxidanti, necesari unui organism pe perioada unei zile, intarind totodata sistemul imunitar).
Redescoperind acest leac* miraculos, oamenii de stiinta din anii 70 au gandit si elaborat un plan de a produce spirulina pe scara larga si de a o administra ca supliment in tarile din lumii a treia, dat fiind aportul energetic demonstrat coroborat cu celelalte calitati,unde se vedea cel putin ca o solutie in rezolvarea subnutritiei, plan ce a esuat lamentabil,negasindu-se sustinerea financiara,pe acest subiect cu tema eliminarii malnutritiei din zonele defavorizate ale globului.
B@zarPC - Pagina de Anunturi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
-Let me know, if you want out more details about what I wrote, or have something to say, leave a post in the comments box, !