Translate

duminică, 14 octombrie 2018

MANIPULAREA VS SCOP

  Ținta diferitelor interese ( în general cu caracter economic ) bazate pe o continuitate firească a poziției "dobândite", a scos la suprafață, așa zise norme necesare* in asigurarea profituliui maxim și mentinerea " intreprinderii propuse" pe un drum cel puțin ascendent, daca, dominant nu este posibil. Un exemplu ar fi;.....!?

După cum se poate observa, forma susceptibilă de un real impact pozitiv, a trebuit ,mai intâi , să i se dea un aspect popular ințeles și acceptat de marea masă a viitorilor " clienți " al aceste forme de activitate, ce de fapt va fi benefică tot pentru cei ce au o " radacia " și nu uor parveniti, truditorii neaparand pe grafice.
  Vedem cum mințile corupte imita cumva parțial natura socială, în nici un caz, fără a rezolva nimic, ba dimpotrivă.
 Revenind la tema articolului, ajungem să observasm manipularea creată în folosul .....
  Aceasta minora disimulare a partilor costitutive, deschide doar ușa intereselor mascate sub influența unui necesar, artificial inoculat întrucât, o viață echilibrată te-ar fi scutit de neplacerile ce inevitabil te asteapta, si la care ai ajuns indemnat fiind sa faci tot felul de compromisuri (de natura obedienta) de la o gandire sanastoasă și echilibrata. Și uite cum manipularea_vs_coruptia, devine nu doar necesară ci pur și simplu, vitală.

 Acum gândește-te cate ai fost "îndemnat" de-a lungul timpului să faci sau să urmezi inutil in loc să-ți urmezi vocatia, bucurându-te de simplitate_vs_necesitate și nu de comparații, cladindu-ți in siguranța și chibzuit propria viață.

 Nesimțirea celor ce au avut parte (chiar si de cei ce au obtinut-o vremelnic) de o poziție erarhică privilegiată, si "supusii directi" ai acestora, ramânând nescimbată de milenii, ce te face să crezi că vor renunța la privilegiile dobadite tocmai acum?!?!

Paradoxul relevă insă neputința individului de a mai percepe realitatea (disociind maipularea din context) firească. S-ar putea spune, da ce?!?! progresul nu mai inseamnă mai bine, mai bun ?!?! păi după atâta manipulare, nici nu ai cum să mai gândești altfel, valorile, liber consfințite și totodată firești sunt înlocuite de valorile libertine și de morav, intr-o vizibilă contradicție cu normalitatea.

Astfel ajungi itr-un final sa reetirezi cele facute dar mai ales nefacute, balanta incliad spre ipocrizia contextuala a celor "sapte ani de acasa" ce se dovedesc a fi tot o maipulare, subiectiva, cu atingerea subliminala a subcostientului social, ai de acasa ce te-au limitat vizibil in desavarsirea ca idivid dar mai ales ti-a afectat prosperitatea si nivelul de trai.

  In acest timp, in care te-ai chiuit sa rezisti in a mai citi un rand din articol, in lume au murit deja (cel putin statistic vorbind) cateva sute de copii si de tei ori mai milti adulti, mai bie de jumatate de foame, itelegi cum sta treaba ?!? 

  Cum in ziua de astazi, razbesc doar nesimtitii, jmecherii si coruptii,  ivatamintele sub forma cosfintita a celor sapte ani de acasa nu te prea ajuta, obedienta fiind factorul cheie a acestei "inculturi traditionale". Traditiile si identitatea de neam cumulate in aceasta forma parentala* de ivatamant primar este de altfel specifica tuturor formelor sociale lasate sa le avem ca si "carte de capatai". Astfel munca "celor de sus" ese pe jumatate facuta, lor nemai ramanandu-le decat sa iti puna in mana o lopata sau dupa caz un pix, itru izbavirea "progresului" imaginat tot de "ei".

 Articol creat la plictiseala, tratati-l ca atare! 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

-Let me know, if you want out more details about what I wrote, or have something to say, leave a post in the comments box, !