Translate

sâmbătă, 7 aprilie 2018

GEAMURI TERMOPAN - SECRETE



  Bucurandu-se de o mare răspândire, **geamurile termopan** au și secrete care de cele mai multe ori trec neobservate, sau fac diferența in anumite situații.
 
  Am observat ocazional cum unii isi **ajută** geamurile termopan pe timp de iarnă (cand apare si o mica contracție a materialului din cauza temperaturii) acestea clar nu etanșează suficient de bine.
  În acest punct este foarte posibil ca nici echipele de montaj să nu cunoască secretul dar geamurile care se deschid au mici reglaje, asa zise de iarnă / vară. Si da, toate au!

  Undeva pe lateralul ferestrei (după ce o deschizi) vei observa că picioarele ce asigură blocarea ferestrei se pot învârti, fiind oscilante, special pentru a li se da o poziție mai strânsă iarna, cand din cauza frigului apar contracții, suficient de mari cât sa sufle.





  Poți testa, punând un bon de casă, inchizi, apoi tragi bonul, dacă iese ușor, mai invarte blocatoarele. In mod inițial vin pe pozitia **VARA** deci iarna trebuiesc reconsiderate reglajele.
  Aceste reglaje sunt aproape insesizabile insă fac diferența.
  In principiu avem trei modele, imbus, surubelniță si patent.



   **ATENTIE**


  Nu lăsa fereastra cu reglajele de iarnă și pe perioada de vară, vara se dilată si se turtesc, și ajungi sa trebuiască sa cumperi altele.
  Un al doilea secret ar fi mentenanța, la intervale regulate trebuiesc gresate/unse. Se poate folosi un ulei subtire, auto, sau cel mai indicat cu spray W40 care la ora actuala poate fi găsit in orice market. Deci balamale, tije de inchidere si cam tot ce mișcă.

   Același spray poate fi folosit si la balamalele ușii metalice de la intrare, ale cuptorului de la aragaz, ale frigiderului, balamalele corpurilor din apartament/bucătarie și tot așa pana la ultimul lucru din casă cu balama sau tije, chiar si din plastic, pentru a se evita uzura prematura. Se da "un fîs" nu se spală cu spray, dacă totuși curge poate fi șters cu ceva hartie igienica. 

  Mirosul specific dispare in 2/3 ore asa ca recomand sa nu stricați treaba dând pe deasupra cu odorizant, acesta poate spăla spray'ul de ungere, deci!?

  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

-Let me know, if you want out more details about what I wrote, or have something to say, leave a post in the comments box, !