Translate

duminică, 29 aprilie 2018

BALATÅND 🙊🙉🙈



  Bluetooth („Dinte albastru”, tradus mot-a-mot în limba română) este unul dintre cele mai populare simboluri. Prezent pe mai toate dispozitivele "SMART", mobile, el a fost denumit așa după regele danez Harald Blatand.

  „Bluetooth” este traducerea în engleză a cuvântului scandinav Blåtand/Blåtann, porecla regelui viking. Harald a rămas în istorie pentru că a reușit să unească teritoriile ocupate astăzi de Norvegia, Suedia și Danemarca, dar și pentru…. pasiunea lui pentru coacăze.

  De la această pasiune, dinții regelui aveau frecvent culoarea albastră, de unde și porecla Bluetooth („Dinte albastru”) .

  Etimologie


Din porecla lui Harold "Bluetooth" Gormsson , un rege al Danemarcei și Norvegiei, care în limba engleză este un calcaș al bătriei norvegiene (modernă daneză Blåtand ); așa-numita deoarece tehnologia combină computerele și dispozitivele mobile similare modului în care Bluetooth a unit triburile daneze

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

-Let me know, if you want out more details about what I wrote, or have something to say, leave a post in the comments box, !