Translate

luni, 9 aprilie 2018

PERMISIUNILE APLICAȚIILOR PE ANDROID





       Atenție


   Indiferent dacă utilizați Facebook sau nu, acum este momentul pentru a evalua în mod pro/activ cât de mult acces acordați diferitelor aplicații.

  **Iată cum să faceți acest lucru**

  Discuțiile din mass-media din ultima perioadă referitoare la baza de date existentă pe Facebook accesate de terți, este mai degrabă un fiasco.

  Se pare că în fiecare zi datele personale au fost folosite (și abuzate) fără înștiințarea utilizatorilor. În timp ce o mare parte a problemei se învârte în jurul Facebook-ului și a practicilor care sunt în afara controlului nostru, există un aspect care se leagă direct de Android - și este unul care ar trebui să ne dea de gândit, indiferent dacă folosim Facebook sau nu.

  Recent s-a afirmat în mass-media că Facebook păstrează jurnalele pe termen lung ale tuturor apelurilor și mesajelor făcute pe telefoanele Android cu ajutorul aplicațiilor sale Messenger și Facebook Lite. Facebook afirmă însă că a redus colecția de astfel de date, însă însăși faptul că compania accesează și stochează atât de multe informații personale - adesea de la utilizatori care ignorau faptul că se întâmplă ceva de genul ăsta - dă de gândit, cel puțin.

 După cum explică *înțelepții* de la Android Central, Facebook nu a făcut din punct de vedere tehnic ceva în neregulă cu această acțiune; pur și simplu a profitat de modelul mai vechi al permisiunilor Android, pre-2015, care le-a prezentat utilizatorilor o listă extinsă de permisiuni "take-or-leave-em" de fiecare dată când a fost instalată o nouă aplicație. Configurarea mai nouă - introdusă cu versiunea Android 6.0 Marshmallow din 2015 (deși este aparent folosită de Facebook doar de la jumătatea anului trecut, după cum a remarcat echipajul AC) - prezintă permisiuni de la caz la caz, deoarece o aplicație are nevoie de ele și apoi vă permite să acceptați sau să respingeți permisiunile individuale după cum doriți.

  **DECI**


  Dacă Facebook sau orice altă aplicație dorește să vă acceseze contactele, datele telefonului, datele de mesagerie sau orice altceva, trebuie să ceară în mod explicit acest lucru - astfel îl puteți aproba sau îl puteți nega (și apoi continuați să utilizați aplicația în orice fel, dacă mai funcționează ) 😂.
  Adevărul este că și în acest scenariu nou și îmbunătățit, toți am fost vinovați de a accepta orbește cererea de permisiune a unei aplicații, fără să o citiți cu atenție sau să vă gândiți mult. Acesta este reflexul vechiului "termen de serviciu": Când te afli în mijlocul unei sarcini și apare un pop-up, primul tău instinct este de obicei: "să dai ok! orice numai să poți continua".
  Și asta  însemnă că vei ajunge să acorzi permisiuni unei aplicații și pentru ceva ce probabil nu dorești.

  **Acum vestea bună:**


Android în starea sa actuală face incredibil de ușor să vadă permisiunile comune de sistem și  ce aplicații au acces la ele. În acest punct tot ce este nevoie este o singură atingere pentru a scoate o aplicație din listă și a întrerupe accesul.
  Având în vedere tot ceea ce se întâmplă cu Facebook chiar acum, pare a fi un moment bun pentru noi toți - utilizatorii Facebook ( sau nu )
- să **pierdem** câteva minute pentru a revizui permisiunile  aplicațiilor de pe Android și să ne asigurăm că înțelegem exact ce programe au acces la tipurile de informații. 



  Astfel decizia ne apartine puterea fiind în mâinile noastre.😎

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

-Let me know, if you want out more details about what I wrote, or have something to say, leave a post in the comments box, !