Translate

miercuri, 11 noiembrie 2015

SECURIZARE CONTURI PE MOBIL - CU ANDROID OS



Cam nu prea se poate decat asa, proforma.
Pentru simplu fapt ca la un moment dat una din aplicatiile de la terte* va incerca sa deschida ( a se citi; citeasca ) cutia Pandorei*.

DESPRE

Nu pot face o referire exacta insa una ar fi softul tastaturii, unii, din considerente personale*, schimba/instaleaza un nou soft/app doar pentru aspect, nerealizand ca aceasta este prezenta/deschisa mereu in background astfel mintile jucause pot cu usurinta expluata vre'o portita* lasata intentionat deschisa.
In fine, cum se manifesta o eventuala problema de securitate, devine vizibil, la un moment dat, ca nu mai putem descarca din Play Store. In acest punct deja platforma prin statisticile de utilizare, trimise, avertizeaza Google* asupra unei posibile brese de securitate a dispozitivului ( a se citi; accesari in bacground a informatilor cu caracter confidential ), iar acesta* procedeaza la "blocarea" unor functii sensibile ale dispozitivului cu ajutorul contului si al aplicatiilor, "Google" si "Google services" active, instalate si actualizate. Nu degeaba gasim in "aplicatii/ruleaza", deschise permanent, 6/7 servicii Google.

IN CONCLUZIE;


  Procedam de urgenta* la schimbarea parolelor conturilor active ( daca avem mai multe, gen Twitt, Yahoo, MSN, etc. ). Recomand sa se faca de pe PC/Laptop, intrucat de pe dispozitivele mobile unele conturi nu ofera acces, tocmai din motivul mai sus mentionat.

 URMEAZA


  Imediat dupa, sa facem o resetare de sistem cu functia "Android Hard Reset" pe care o activam prin apasarea simultana, la pornire, a butonului de volum* si cel de start*, nu cu "resetarea la setarile din fabrica" din setari, aceasta functie, nu sterge tot*

  In acest moment se va afisa, dupa secventa de pornire o interfata care nu lucreaza cu functia "tuch" a ecranului, ci doar din butoanele de volum* si start*, coboram grila in dreptul "factory reset" si dam ok din start. Dispozitivul se va restarta, urmand sa execute stergerea completa, acel reset total, timp in care asteptam rezultatul fara sa facem alte comenzi. Procesul poate dura cel mult 3 minute, dupa care apare optiunea "reboot" ok! din butonul de volum.



  RECOMANDAE;


  Celor ce nu au mai facut resetare de sistem, ca cea descrisa in articol le recomand sa apeleze la un "priceputeanu" pentru siguranta, in acest mod de lucru cu dispozitivul se pot crea daune iremediabile, inclusiv stergerea sistemului de operare, moment in care veti fi obligati la o resoftare costisitoare*.

  TUTORIAL;


   Se potriveste marii majoritati de dispozitive, inclusiv telefoane.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

-Let me know, if you want out more details about what I wrote, or have something to say, leave a post in the comments box, !