Translate

luni, 16 decembrie 2013

DELICATESE - DE SARBATORI

Holidays are almost here,then follow me, it's party time!

Cred că stiu ce o asteapta pe "Gîsca"asta.
 La mesele festive aperitivele au locul lor bine determinat, trebuind sa aibe pe langa aspect si o nota de special.
 Din principiu pe masa de Revelion la Români pe langa cozonac nu lipseste traditionala Salata de Boeuf (cam asa se scrie) friptura la cuptor şi traditionalele sarmale cu smantana şi mamaliguta.
 Tot din principiu, gospodinele au deja zeci de reţete pe care le folosesc an de an şi corora le aduc,uneori,mici "îmbunătăţiri" pentru a scoate preparate din ce in ce mai gustoase.
 Aşa apar micile secrete ce fac diferenta.
 Voi puncta doar cateva trucuri care pot ajuta fara a complica ceea ce se doreşte a face.
 Un prim truc ţine de pregetirea carnii ce urmează sa ajunga friptură



.Înainte cu o zi de preparare este bine sa fie pusă la marinat intr-o punga in care s-au pus cateva mirodenii,putin ulei virgin,sare si piper (se framantă bine,se inchide la gura si se pune jos in frigider).În tava,alaturi de carne se pot pune si cîteva legume,cîţiva căţei de usturoi zdrobiţi şi cartofi taiaţi cubuleţe şi dacă se mai acoperă si cu o folie de aluminiu (menţine carnea şi toate celelalte,suculente,nu se vor usca/praji/arde) atunci totul va fi perfect.

Un "ingredient special" o reprezintă maioneza pentru Salata de Boeuf.
(maioneza poate fi folosita cu succes si la aperitive, putînd încorpora în comppoziţie cam orice fel de legume,ciuperci,peste marinat,şunculiţă (tăiată) julien,pînă şi micii pot fi daţi prin maioneză).
O reţetă de maioneza "de casă" puteţi vedea in filmul ce urmează:



Am lăsat la urmă sarmalele:Şi astea au cîteva trucuri de preparare.Unul ar fi vasul in care sunt puse,unde de departe pe primul loc se situează vasul de lut,pe locul doi ar fi tuciul după care in oarece ordine celelalte invenţii moderne.Un al doilea ar fi cum şi unde le fierbem.Cele mai gustoase sunt la cuptor.






Imprimanta Epson Stylus





B@zar - Pagina de Anunturi IT - Second Hand: AICI !



Kit Placa de Baza + Procesor = 50Lei


tunere Tv - PCI (descktop)
Imprimanta Epson Stylus C40UX
Televizor Philips - Diagonala 50
Modem ireless NetGear

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

-Let me know, if you want out more details about what I wrote, or have something to say, leave a post in the comments box, !