Translate

vineri, 11 octombrie 2013

CE NU STIM DESPRE APA DE BAUT

sau CE INSEAMNA APA CURATA de baut


Despre apa s-a vorbit mult si bine in decursul anilor,insa de ceva  timp  "tacere" sursele oficiale au renuntat la a mai informa lumea,limitadu-se si generalizand inventand sloganul “consumati minim 2 l de lichide pe zi”, iar oamenii au inteles sa puna in categoria "2 litri de lichide" tot ce este lichid; cafeaua,ceaiurile concentrate si sucurile din comert care aproape daca nu chiar 100 % sunt chimice,dar mai ales cele acidulate si carbogazoase, ori berea care deasemeni contine reziduri chimice in urma procesarii si vinurile "de maturica" care nu au nimic in comun cu viile sau chiar apa plata filtrata artificial,care prin procese de osmoza inversa prin care se retine pe langa impuritati si continutul natural in minerale transformand-o practic in "apă moartă" sau mai pompos "apă pură".

Totusi ce apa sa bem?


Inainte de a lua toate felurile de apa in discutie, va recomand documentarul de mai jos care este exceptional. Poate nu veti avea rabdare sa-l vedeti pe tot, insa este extrem de important sa stim ca apa are memorie, vedeti minutul 47:53. Aici veti vedea cum arata structura apei inghetate catre care s-a transmis sentimentul de dragoste, recunostinta, ura sau dispret. Veti vedea cum arata apa in preajma muzicii clasice si apa in preajma muzicii hard-rock. Fiindca suntem in mare parte apa, la fel se intampla si cu apa din corpul nostru. Altfel spus, totul din jur, se pare, ca ne poate influenta prin modificarea .

"

Dr. Masaru Emoto este cel care a studia structura apei si a schimbat gandirea oamenilo referitoare la acest subiect. Mai jos veti vedea cateva din descoperirile lui.

Apa imbuteliata


 Apa imbuteliata la "P.E.T." nu este recomandata dat fiind faptul ca plasticul din care sunt facute PET'urile se descompune continu si se “revarsa” in apa la schimbari de temperatura raze solare. Ganditi-va in ce conditii sta apa imbuteliata: in zilele de vara, sta de multe ori in bataia soarelui si iarna in bataia gerului. Mai sunt si multe alte dezavantaje alarmante pe care le puteti cititi aici sau in alte articole. Astfel putem spune ca apa imbuteliata ("apa impinsa" cum mai zice romanul) este nesanatoasa, fiind, de cele mai multe ori, statuta si plina de chimicale nocive devenind slaba calitativ si pe deasupra mai dam si un car de bani pe ea.

Apa de la robinet


Pe langa toate pesticidele si insecticidele, arsenicul si metalele grele, nitratii, nitriti si alte chimicale nocive, are un continut mare de clor care oxideaza si grabeste procesul de deteriorare si imbatrananire a corpului. In plus, distruge digestia in timp, distruge bacteriile "prietenoase" si in special Lactobacillus care daca nu exista, nu vom avea parte nici de asimilarea nutrientilor din mancarea consumata.

E bine de stiut: Staţiile de tratare a apei pot adăuga legal până la 50 de substanţe diferite în apa de la robinet pentru a o “purifica”. Printre substanţe se numără varul nestins, sulfatul de aluminiu, clorul, hidroxidul de calciu, soda caustică, dioxidul de carbon, carbonatul de sodiu, sulfatul feros şi sulfatul feric, cărbunele activat praf sau granule, silicoflorura de sodiu, polielectroliţi, amoniacul, fosfaţii, sulfatul de cupru, permanganatul de potasiu, hipocloriţii, clorura de sodiu, argilele. Dezinfecţia apei poate avea efecte nedorite prin persistenţa în apa potabilă a unor substanţe folosite la tratarea ei sau subproduşi ai acestora, cum sunt clorfenolii, haloacetonitrilii sau trihalometanii (în cazul clorinării) respectiv aldehidele, fenolii şi acizii carboxilici (în cazul ozonizării).

Ce se poate face:


Cumparati-va chiar si un filtru ieftin din carbune activat (activated charcoal) sau filtrati-va apa cu argila (nu va fi suficient insa este mai bine decat nimic). Este recomandat sa se monteze un filtru si la dus, fiindca corpul absoarbe suficient de multa apa  prin porii pielii (hidratarea pielii) si prin plamani (inhalarea vaporilor sub forma de aburi) in timpul unui dus si este ca si cum ati baut un pahar mare de apa bogat in clor.

Apa imbuteliata


Absolut toata apa imbuteliata in PET'uri este compromisa calitativ !

Apa purificata sau osmoza libera (a nu se confunda cu apa filtrata) – este o apa acida

In aceasta categorie intra apa filtrata prin osmoza inversa si apa distilata. Daca de toxicitatea apei distilate "se stia si pana acum cate ceva" despre apa rezultata in urma osmozei inverse informatiile sunt relativ recente si necesita oarece aprofundare   pentru a constientiza ce reprezinta in fapt. Din proprie experienta pot sa spun ca am baut apa cu osmoza inversa aproape 2 ani si unul din lucrurile observate a fost acela ca nu i-mi potoleam setea . Astfel oamenii nu prezinta reactii adverse asa, rapide, ci toate se intampla in timp.
O a doua observatie am facut-o atunci cand am realizat ca incercand sa mananc in mare parte "corect" (cantitativ si calitativ) ajungeam destul de des in stari de anemie, manifestata printr_o stare de epuizare generala si cu dureri in articulatii,astfel . efectele adverse au fost exact ca la toti consumatorii de apa cu osmoza inversa si acestea nu s-au lasat asteptate. Avusesem parte de cea mai violenta demineralizarea a corpului,deci au aparut pe langa multe fire albe de par, la care strsul nou creat si-a adus din plin contributia si insuportabile dureri articulare. Astfel am tras concluzia;  consumul acestei ape, puternic demineralizate, poate produce printre altele si dureri articulare, aici fiind vorba de acele dureri neexplicate si nesustinute de oarece eforturi sau munci.

Iata un exemplu din experianta unei persoane ce a folosit acest gen de apa:


Imediat dupa ce mi-am dat seama ce mi se intampla nu am mai baut aceasta "apa moarta" si m-am intors la apa filtrata cu filtru de carbon, fiindca inca strangeam banuti pentru un  ionizator. Cam la jumatate de an dupa asta, am inceput sa beau apa ionizata si cu pasi marunti am inceput sa ma refac. Am trecut printr-o detoxifiere puternica, insotita de stari de moleseala, de dureri de cap intense, eruptii pe piele si transpiratii abundente cat si prin eliminarea lenta timp de cateva saptamani a unor pietre de la rinichi care s-au dizolvat foarte usor si fin fara sa am nevoie de interventie chirurgicala. Nu va spun ce culoare avea urina in perioada aceasta, era maronie, tulbure si avea multa spuma. In viata mea nu am simtit o asa detoxifiere. Citind marturile altora am stiut ca va interveni insa cum toti suntem diferiti la mine s-au intamplat si altele in plus  . De atunci tot am urmarit tot procesul mancand la fel ca inainte si spre bucuria mea analizele au iesit bune chiar daca firele albe tot acolo erau si dintii se refaceau putin mai greu.
Intre timp am citit parerile mai multor oameni care au patit la fel si mult mai tarziu, cand am citit cartea aceasta. Autorul spune ca:
"Este o apa acida din care toate mineralele au fost extrase si este pur H2O. Din cauza puritatii ei, absoarbe dioxidul de carbon din aer, facand-o acida. [...] Fiind asa de pura, intrand in corp incearca sa-si echilibreze conditia cautand un amortizor alcalin. Ceea ce e la indemana sunt mineralele din corp care sunt alcaline. Ele sunt absorbite de apa si purtate afara din corp impreuna cu toxinele gasite pe drum. Apa purificata in acest fel a fost populara incepand cu 1970 si pana in prezent printre multi medici naturisti care incercau sa vanda aceste produse. Totul a iesit la iveala pe parcurs. Oameni care beau in mod regular apa purificata deseori au probleme digestive cronice. Postul cu apa purificata poate fi de asemenea foarte periculos deoarece scoate mineralele din corp intr-un mod foarte rapid. In urma unui asemenea post cu apa purificata, o persoana a raportat ca dupa doua saptamani de post, tot parul i-a incaruntit si asta din cauza eliminarii cuprului din corp. Multi ar putea spune ca mineralele din apa obisnuita nu conteaza si ca sunt cantitatile prea mici si nu se absorb, insa diferenta este ca mineralele prezente in apa sunt ca un amortizor care impiedica spalarea mineralelor din corp. Apa mineralizata odata intrata in sistem corpul ii va identifica cantitatile de minerale si nu se va stradui s-o echilibreze si s-o alcalinizeze, ca si in cazul apei purificata iar in felul acesta mineralele existente in corp vor ramane in siguranta."

Apa ionizata – apa alcalina


Apa de izvor care cade pe pietre sau in cascade este ideala insa in lipsa ei, putem folosi dispozitive de obtinere a apei ionizate si alcaline ce are in mare parte o structura asemanatoare cu cea de izvor.

"


Ionizatorul se ataseaza la robinetul de la bucatarie si are doua robinete, unul de apa alcalina si unul de apa acida. Are un prefiltru care curata toate impuritatile inclusiv clorul si care costa in jur de 100 lei. Acesta se schimba la 6-9 luni in functie de cat de murdara este apa. Ionizatorul este digital si puteti regla ce treapta de alcalinitate sau aciditate doriti sa aiba apa folosita. Sa vedem care ar fi cateva din avantajele apei alcaline sau ionizata si voi cita tot din cartea mai sus amintita

Apa alcalina (ideala pentru baut)


In natura, apa ionizata este gasita in raurile de munte unde apa cade de pe pietre, iar rezultatul este o ionizare medie data de crearea ionilor de hidroxil. Ionizarea apei intervine in apa care aluneca in cascada sau in valurile marii. Sursa cat si studii care se pot obtine contra cost.
Consumul de apa alcalina aduce energie in corp
Bacteriile nu traiesc in apa alcalina mai mult de 30-40 secunde deoarece este un mediu foarte oxigenat
Apa proaspata ionizata indeparteaza in traseul ei radicalii liberi care determina boala
Apa ionizata este un puternic antioxidant care aduce in corp abundenta de oxigen
Ajuta in cazul alergiilor de sezon
Regleaza ph-ul din corpurile noastre acide (toata mancarea gatita e acida in special lactatele si produsele animale), ajutand la prevenirea imbolnavirii. Intr-un mediu acid boala se dezvolta foarte usor pe cand intr-un mediu cu ph-ul spre alcalin, boala nu are ce cauta
Este un puternic detoxifiant si hidrateaza mult mai bine decat apa filtrata in mod normal printr-un filtru de carbon
Ajuta la eliminarea reziduurilor din corp si mentine un sistem digestiv sanatos
Mineralele gasite in apa de la robinet odata ajunse in filtru, sunt ionizate si se pot asimila mai bine de catre corp
Ajuta in cazul diabeticilor prin echilibrarea pH-ului corpului
Apa alcalina (gradul cel mai inalt) indeparteaza pesticidele de pe fructe, legume, seminte si nuci.

Avantajele apei acide (nu se bea)


Ajuta la vindecarea ranilor, arsurilor, muscaturilor de tantari, de albine si a ranilor foarte grave
Folosita zilnic tonifiaza tenul si indeparteaza ridurile
Curata si hraneste parul, fiind folosita si pentru eliminarea matretei si a altor probleme de piele
Astringent si balsam pentru piele, elimina aspectul de maini uscate, rani si crapaturi ale pielii
Prin gargara indeparteaza placa de pe dantura si se foloseste in loc de pasta de dinti
Omoara bacteriile de pe fructe, legume, produse animale
In caz de amigdalita se face gargara cu apa acida
Tratament excelent pentru acnee, eczema si alte probleme de piele si scalp
Excelent tratament pentru ciuperci ale pielii cum ar fi athlete’s foot (luata de la piscine sau dusuri comune)
Excelent agent de curatire
Plantele udate cu apa acida cresc mai repede si mai viguroase
Creste viata florilor taiate
Apa foarte acida (se pot seta diverse trepte) actioneaza ca si un dezinfectant puternic si albitor. Este o apa medicinala folosita in rani grave si arsuri de gradul 1.

Ce putem fece ?


Daca nu aveti nici un filtru la robinetul de la bucatarie, incercati sa va cumparati un filtru ieftin din carbon care filtreaza clorul, pesticidele, ierbicidele, o parte din metalele grele si alte chimicale nocive.
Puneti argila in apa filtrata cu carbon, care mineralizeaza si curata apa, schimbandu-i in bine structura.
Daca deja aveti un filtru cu osmoza inversa, adaugati-i un filtru de mineralizare.
Chlorella si Spirulina spala metalele grele din sange care ar putea fi aduse de apa si aduc un aport de minerale si proteine pretioase.
Daca doriti apa alcalina, cautati modele accesibile ca pret pe internet sau faceti-va singuri un model (vedeti YouTube) unde veti gasi zeci de filme GEN



Nu beti apa produsa prin osmoza inversa fiindca este acida si complet demineralizata iar intr-un corp acid boala se dezvolta foarte repede. Si asa mancarea gatita si produsele animale sunt puternic acide, mai bem pe deasupra voluntar si apa acida.

Beti intotdeauna: healthy drinking water


Cititi si articolul:  Importanta apei alcaline in ochii oamenilor de stiinta_AICI !
(articolul necesita cont FB.)

====================
ANUNTURI

B@zarPC Componente PC - SH.detalii/preturi


Laptop IBM T22 - '14,1



detalii/preturi - AICI





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

-Let me know, if you want out more details about what I wrote, or have something to say, leave a post in the comments box, !